Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Bozan: "Erzurum İçin Pozitif Ayrımcılık Şart"

Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Adnan Bozan, Erzurum'un ekonomik durumu ve Büyükşehirlik statüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Tarih: 10.02.2024 13:48
Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Bozan:

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Adnan Bozan, Erzurum'un ekonomik olarak küçülen bir şehir olduğunu belirterek, geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı.

“ESKİDEN GAZİANTEP BİZİ ÖRNEK ALIYORDU”

Bozan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Erzurum ekonomik olarak her geçen gün küçülen bir şehirdir. 1980'li yıllarda yapılan bir konuşmada, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı'nın 'Erzurum'u model alacağız' şeklindeki sözleri bugün gelinen noktada gerçekleşmemiştir. 1980'li yıllarda Erzurum'un 850 bin olan nüfusu günümüzde ise sürekli azalmıştır. Bu durum, şehrin ekonomik seviyesinin Gaziantep ile arasında belirgin bir fark oluşmasına neden olmuştur" dedi.

80’Lİ YILLARDAN İTİBAREN TÜRKİYE’NİN NÜFUSU ARTARKEN ERZURUM’UN NÜFUSU AZALDI

Erzurum'un geçmiş yıllarda önemli bir üretim merkezi olduğunu ancak zamanla bu durumun değiştiğini belirten Bozan, "Özellikle 1980'li yıllardan bugüne Türkiye'nin nüfusu artarken Erzurum'un nüfusu sürekli azaldı. Bu durumda pozitif ayrımcılığın şart olduğunu düşünüyorum. Erzurum gibi yüksek rakıma sahip, iklim koşulları zor bir bölgede devletin desteği olmadan insanları burada tutmak mümkün değil. Üretim ve istihdam noktasında devletin elini taşın altına koyması gerekiyor. Özel sektör desteklenmeli ve bölge için önemli teşvikler sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda gündeme gelen Erzurum'un Büyükşehirlik statüsünün elinden alınacak söylemlerine de değinen Bozan, "Erzurum'un Büyükşehirlik statüsünün elinden alınması gibi bir düşüncenin doğru olmadığını düşünüyorum. Tam tersine, şehrimiz için daha fazla destek ve ayrıcalık sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

Bozan, Erzurum'un ekonomik kalkınması ve gelişmesi için yapılması gerekenlerin hükümet tarafından dikkate alınmasını ve acil önlemler alınmasını talep etti.