YENİDEN REFAHTAN ZAM DEĞERLENDİRMESİ

Tüm Türkiye’nin gündeminde olan zamlar hakkında değerlendirme bu kez Erzurum Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Adnan Bozan’dan geldi.

Tarih: 12.08.2023 15:00
YENİDEN REFAHTAN ZAM DEĞERLENDİRMESİ

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş

Ardı arkası kesilmeyen zamlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Adnan Bozan,” Asgari ücretin en az 20 bin TL olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bozan, “Yaklaşık olarak 6 buçuk milyon insanımız zam aldı. Biz bunun büyük bir adaletsizlik ve büyük bir zulüm olduğunu, mutlaka telafi edilmesi gerektiğini, memurlara verilen zammın emeklilere de verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bugün ev kiraları ve hayat pahalılığı ortada ve 7 bin 500 TL maaş alan emekli evinin kirasını dahi ödeyemeyecek bir durumda. Bugün Erzurum’da asgari ücretin de yeterli olduğuna inanmıyorum çünkü gelen fahiş fiyatlarla asgari ücretlinin cebine para girmeden anında gidiyor. Asgari ücretin en az 20 bin TL olması gerekiyor ki vatandaş çoluğuna çocuğuna ekmek götürebilsin.” 

Erzurum’da da üretim yapılması hakkında da görüş belirten Adnan Bozan, “çok acil üretime ihtiyacımız var, üretim olursa istihdam olur, istihdam olursa göç olayı ortadan kalkar” dedi. 

 

Bozan. "Vatandaş çocuğunu taşımalı araca vermek istemiyor." 

 

Bozan, “Dünya artık yazılım dünyası, daha önce de ifade ettiğim gibi katma değeri yüksek olan ürünlerin Erzurum’da üretilmesi gerekiyor özellikle elektronik olarak, telefonundan tutunda araba parçalarının kapsamlı bir fabrikanın kurularak üretilmesini istiyoruz. Bugün yerli otomobilimiz olan TOG ile iftihar ediyoruz bunu inkâr etmemiz mümkün değil ama bunun yan parçalarının Erzurum’da imal edilmesini istiyoruz. Tarım ve hayvancılık da olsun ama katma değeri yüksek olan teknolojinin de Erzurum da olması lazım. Biz bu durumu seçimlerde de ifade ederek dedik ki, Erzurum’da mutlaka yöresine, ilçesine, ham maddesine göre, havasına, suyuna, toprağına göre argeler yapılaması lazım, fizibilitelerin yapılması lazım bu noktada çok acil üretime ihtiyacımız var ve üretim olursa istihdam olur, istihdam olursa göç olayı ortadan kalkar. Bugün köylerimize yeniden dönülmesi lazım, köylerimizde çok güzel modern yollarımız var gerekli bakım yapılıyor ama üzülerek ifade ediyorum ki köyde yaşayan gencimiz yok köylerimiz boş. Bizlerin dediği projeler faaliyete geçirilirse köyde yaşayan gencimizin sigortası devlet tarafından ödenirse, ona imkânlar sağlanıp kazanabilecekleri verimi yüksek hayvanlarla üretim yapılırsa tarım noktasında, babadan kalma değil mutlaka bilimsel olarak mühendislerin başkanlığında toprak analizleri yapılarak tarımın yapılması lazım ki biz yüksek bir verim alabilelim ona göre de para kazanalım. Vatandaş çocuğunu taşımalı araca vermek istemiyor ve köyde kalarak hayvancılıkla uğraşmak yerine Erzurum’a gelip ev tutma gayesi içine düşebiliyor. Biz bu noktada taşımalı eğitim konusuna karşıyız, gençlere köylerde eğitim almaları sağlanmalı, o kültürü ve hayatı tanımaları ve köylerin tekrar canlandırılması nüfusun tersine bir göç vermesi gerekiyor