YEREL MARKETLER 1. OSB’Yİ DEPO OLARAK KULLANIYOR

Erzurum ekonomisinin can suyu olan 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yerel marketlerin deposu haline geldi.

Tarih: 02.06.2023 18:27
YEREL MARKETLER 1. OSB’Yİ DEPO OLARAK KULLANIYOR

www.gunebakiserzurum.com / Mihrimah Nefise DURDAĞ

Doğu Anadolu’ nun en büyük kenti olan Erzurum’da Türkiye Cumhuriyeti’ nin 4. Organize Sanayi Bölgesi 1968 yılında kuruldu. Erzurum 1. organize sanayi bölgesi Erzurum kent merkezine 11 km uzaklıkta D80 Karayolu ile Türkiye Cumhuriyeti devlet demiryolları arasında kalan arsa şeridinde kuruldu. 

Kurulduğu alan itibariyle demiryolu taşımacılığının avantajları, Erzurum 1. Organize Sanayi Bölgesi’ni yatırımcılar için cazip hale getirdi. Ancak günümüzde Erzurum ekonomisinin yapıtaşı olan 1. OSB marketlerin deposu haline geldi.  Erzurumlu vatandaşlar bu durumdan rahatsız olduklarını ifade ettiler. 

Vatandaşlar, “Uzun yıllar boyunca Erzurum’un önemli sanayi merkezi durumunda olan 1. Organize Sanayi Bölgesi şu an yerel marketlerin depolarıyla dolmuş durumda. Erzurum ekonomisini daha canlı tutmak isterken bu şekilde, burası gibi büyük bir alanda daha büyük yatırımlar olması gerekirken firmalar burada ki büyük dükkanları değerlendiremiyorlar. Buraya kolej yaptırdılar. Bu kolejin neden buraya yapıldığını da anlamış değilim. Bizim beklediğimiz burada daha güzel projeler, fabrikalar kurulması ama buraya fabrika yerine özel okul açılıyor. Başka bir durumda fabrika açılırsa büyük hizmetler verebilir, üretimi artırabilir ve belki de ihracat yapılabilir. Doğunun sınırında biz varız. Türkiye’den doğuya doğru çıkan tırlar Erzurum’dan geçmek zorunda buralara yapılacak herhangi bir yatırımla bu tırlara bizde dahil olabilir ve adımızı duyurabiliriz. Ancak buralar sadece bu şekilde depo olarak kullanılırsa bu söylediğim şeyler asla gerçekleşemez. Bu 1. OSB’nin çevresi arazilerle doludur. Bu arazilerden uygun zeminli olanları tespit edilip sanayi bölgesi daha da genişletilebilir. Bizim gençlerimiz içinde bu çok iyi olur. Ekonomi arttıkça işsizlik ve göç sorunu da kaybolmuş olur. Bu sadece Erzurum için de geçerli değildir, her bölge için geçerli bir durumdur.”