Yerel Seçimler Yaklaşırken Adres Değişikliğine Dikkat

Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Lütfü Çakmak 31 Mart 2024’te gerçekleşecek olan yerel seçimlerde seçmen adres değişiklikleri hakkında uyarıda bulundu.

Tarih: 14.11.2023 17:39 Güncelleme: 14.11.2023 17:39
Yerel Seçimler Yaklaşırken Adres Değişikliğine Dikkat

www.erzurumgunebakias.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Lütfü Çakmak, 1 Ekim 2023’te Yüksek Seçim Kurulu ve İl Seçim Kurulları, Nüfus Müdürlüklerinden kayıtlı seçmen listelerini istediklerini söyledi. Muhtar Çakmak, şu anda adres değişikliği kayıtlarının devam ettiğini seçmenlerin, kadar adres değişikliği yapmış ve yapacak olanların 1 Ocak 2024’e kadar adreslerini ilgili kurumlara beyan etmeleri gerektiğini söyledi.

Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Lütfü Çakmak

“Televizyondaki haberlere göre, 1 Ekim 2023 itibariyle Yüksek Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulları, Nüfus Müdürlüklerinden kayıtlı seçmen listelerini istediler. Bu liste üzerinden ilk etapta, anlaşılamamazlıktan dolayı, vatandaş bir panik oldu. “Nerede oy kullanırız? İkametgahı köye mi alalım? Şehrimi değiştirelim?” dediler. Yalnız şu andaki uygulamaya göre bu 6 aylık süre net olmadığı için bizim şu anda Nüfus Kayıt Sistemi’ndeki adres kayıtlarımız devam ediyor. Bir muhatların kullandığı sistem üzerinden ya da vatandaşın üzerine kayıtlı elektrik su doğalgaz faturası üzerinden seçmen ikametgah kayıtları yapılıyor. Bilgiler, Nüfus İl Müdürlükleri, İl Seçim Kurullarına ve Yüksek Seçim Kurulu’na gidiyor. Oralarda tekrardan en son listeler oluşacak. O liste üzerinde vatandaşın oy kullanma yeri neresi çıkmışsa vatandaş orada oy kullanacak. Yani 1 Ocak 2024 itibariyle seçmen listeleri güncellenmiş olacak. Bakalım o zaman listeler geldikten sonra devlet başka bir uygulama yapıp yapmayacağını göreceğiz. Vatandaş ikametgah değişikliği yapmışsa ya da yapacaksa şu anda görünen son tarih 1 Ocak 2024.”