Yerinde dönüşümde yüksek kata veto

Deprem bölgesinde yeniden inşa faaliyetleri hızla devam ediyor. Bölgedeki yeni yapılar için konulan zemin artı dört ya da beş kat kuralının esnetilmesi talebine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan veto geldi.

Tarih: 25.08.2023 14:39
Yerinde dönüşümde yüksek kata veto

Deprem bölgesini ayağa kaldırmak için uygulanan yerinde dönüşüm projesine başvuru sayısı 200 bine yaklaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yapılarda zemin artı 4 kat uygulamasından geri adım atılmayacağını söyledi.Deprem bölgesinin yeniden normale dönüşünü hızlandırmak için hükümet temmuz ayında Yerinde Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirdi. Proje kapsamında inşaatını yapmak isteyen afetzedelere hibe ve kredi desteği sağlanıyor.

Yerinde dönüşümde yüksek kata veto

Yerinde dönüşümde yüksek kata veto

Yerinde dönüşümde yüksek kata veto

VATANDAŞIN TALEBİ ESKİSİ GİBİ YÜKSEK KATLI BİNA OLDU

Projeye başvurular 200 bine yaklaştı ancak deprem bölgesindeki vatandaşın bir beklentisi var. Depremzedelerin talepleri, AK Parti'nin genişletilmiş il başkanları toplantısının da gündemindeydi. Bölgeden gelen il ve belediye başkanları, Yerinde Dönüşüm Projesi'ne girecek yüksek katlı yapılardaki ev sahiplerinin yeni evlerini de aynı kat sayısında inşa ettirmek istediklerini ilettiler. Zemin artı 8 kat şeklinde yapılanması talebi iletildi.

ERDOĞAN: ZEMİN ARTI 4 KAT İSTİSNASIZ UYGULANACAK

6 Şubat depremlerinin ardından deprem bölgesinde yapılan binaların zemin artı 4 ya da 5 kat olması kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda o kararı hatırlattı. Yatay mimariden vazgeçilmeyeceği mesajını verdi. Erdoğan, "Yeni yapılarda zemin artı 4 ya da 5 kat kuralı istisnasız şekilde işletilecek" dedi. HABER MERKEZİ