Yerli otomobil için ´şehirler yarışıyor´

Türkiye´nin mega projelerinden elektrikli motor ile üretilecek ?Yerli otomobil´ de nihayet perde iniyor. Yerli otomobildeki babayiğitler belli olduktan sonra sırada hangi ilde üretileceği kaldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yerli otomobil için ´şehirler yarışıyor´

Mahmut AKDAĞ

3 Kasımda girişim gurubu protokolü imzalanarak projelendirme safhasına gelen Yerli otomobilin üretim yeri konusundaki iller yarışı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna yansıdı. 

ERZURUM MERSİN VE ZONGULDAK

Bütçe görüşmeleri öncesinde TBMM´de düzenlediği Basın toplantısında da yerli otomobil üretiminin Erzurum´da yapılmasını öneren AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, Plan ve Bütçe Komisyonu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bütçe görüşmeleri etabında talebini yinelerken, Mersin ve Zonguldak milletvekilleri de üretimin kendi illerinde yapılmasını istediler.

AYDEMİR, ŞİMŞEK VE ÇOTUROĞLU´NUN TALEPLERİ

Yerli otomobil ile ilgili olarak illerin TBMM´ye yansıyan talepleri basında geniş yer buldu. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yerli otomobilin illerinde yapılmasını isteyen Milletvekilleri oldu.