YESEVİ Alperenler Derneği Erzurum’da kuruldu

Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Erzurum İl Başkanlığı kuruldu.

Tarih: 19.10.2023 17:22
YESEVİ Alperenler Derneği Erzurum’da kuruldu

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Dernek hakkında bilgiler veren Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Erzurum İl Başkanı Mesut Yıldırım, YSV Alperenler Derneği 2018 yılında Genel merkezi İstanbul’da kurulduğunu söyledi.

Yıldırm,” Yesevi Alperenler Derneği 2018 yılında Genel merkezi İstanbul’da kuruldu. Derneğimizin Genel Başkanı Kürşat Mican’dır.   Derneğimiz Bir sivil toplum kuruluşudur.  Misyonumuz nesil ve aile Mottomuz bu Yani nesil, aile, bunlara yönelik emperyalist, küresel çetenin ailemiz üzerinde, neslimiz üzerinde oynadığı oyunlar Türkiye'de değil, dünyada var olan oyunlar bu şekilde aile, nesil ve gençlik üzerinde bir teşkilatlanma, böyle bir faaliyetler yürütüyoruz. Şu anda Erzurum'da bize gönül veren yaklaşık yani zaten yaklaşık bir ay oldu. Tam manasıyla da kurulalı ama yaklaşık bir 200 ile 300 yakın bize gönül veren diyelim, arkadaşımız var. Bizle birlikte olalım yönetim kurulumuz da ayrı tabii. Bir on kişiden oluşuyor. Her meslek grubundan arkadaşımız var. Bu oluşumun içerisinde. Güzel bir oluşum. Bizim tabii ki Erzurum'un sorunları, Erzurum'un sorunları derken yani Erzurum'un kamusal sorunları değil ama Erzurum'da aile ve nesile yönelik işte gençlere yönelik faaliyetler yürütmek. Böyle bir misyonumuz var. İnşallah bunu da böyle tam manasıyla kurulup bir açılış yaptıktan sonra sizleri de çağıracağız. Orada da beyan edeceğiz.  Bir tabela derneği olmaktan öteye gitmeyi düşünüyoruz İnşallah Rabim de bunu nasip eder. Ve bizler de bunu başarmış oluruz. Yani insan insanlık için ve Erzurum için. “

Yesevi Alperenler Derneği Hiç bir siyasi partiye bağlı olmayan sivil bir toplum örgütü

Yesevi Alperenler Derneği olarak değerlere,  örf adetlere, aile yapısına ve de toplumsal bozulmalara neden olabilecek her türlü eylemlere karşı da cesaretle mücadele edeceklerini ifade eden Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Erzurum İl Başkanı Mesut Yıldırım, Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği manevi ve kültürel değerleri yaşatmaya gelecek nesillere ulaştırmaya gayret edeceğini söyledi.

Yıldırım,” Dünya medeniyetinin mimarı olan Türk-İslam Kültür ve Medeniyetimizin ihtişamlı mazisini, muhteşem bir atiyle buluşturma gayreti ile bir yola çıktık. Hiç bir siyasi partiye bağlı olmayan sivil bir toplum örgütü niteliğindeki Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği manevi ve kültürel değerlerimizi hem yaşatmaya hem de gelecek nesillere ulaştırmaya gayret etmekte ve mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize de yardım eli uzatmaktadır. Dini, kültürel ve sosyal anlamda oldukça yapıcı bir niteliğe sahip olan Yesevi Alperenler Derneğimiz; kutsallarımıza, değerlerimize, örf ve adetlerimize, aile yapımıza ve de toplumsal bozulmalara neden olabilecek her türlü eylemlere karşı da cesaretle mücadele etmektedir. Dünya Medeniyetinin Mimarı Türk-İslam Kültür ve Medeniyetimizin ihtişamlı mazisini muhteşem bir atiyle buluşturma gayesiyle çıktığımız bu yolda, kültür ve medeniyetimizin yeniden inşası ve ihyası adına ecdadımızın billurdan temiz ve pak akidesini ‘Alperenlik Hüviyeti’ öncülüğünde gençlerimizin yüreklerine nakşetmek.. Şöyle ki; tüm ruhu bedeniyle Allaha iman etmiş, bilgili, ahlaklı, ihlaslı, erdemli, ilkeli, faziletli, cesur, adil, merhametli, vicdanlı, vatanperver, milliyetperver, bir elinde Kuran bir elinde bilgisayar olan, geniş ufuklu, ileri görüşlü, ferasetli, basiretli, dirayetli, akl-ı selim, ruh-u selim nesillerle 21.yy’ın zulmet dolu karanlığının Asr-ı saadet aydınlığına kavuşmasına vesile olmaktır. Vizyonumuz Türk- İslam Kültür ve Medeniyetinin tüm kodlarını, kadim değerlerini, aidiyet ilkelerini modern çağın filtrelenmiş, cemiyet bünyemize zarar vermeyen yapıcı gelişmeleriyle, teknolojisiyle, ilmi tekamülüyle harmanlayan bir yaşam biçimini hem ferdi hem de içtimai hayatta yaşanılır kılarak, Milletimizin birliği ve refahına, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ebed müddet var olmasına katkı sağlamaktır..”