YEŞİLAY’DAN ERZURUM’A DEV HİZMET!

Yeşilay önümüzde ki aylarda yapacağı çalışmaları açıkladı.

Tarih: 31.08.2023 17:39
YEŞİLAY’DAN ERZURUM’A DEV HİZMET!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile anlaşıp bina önüne stant kuran Yeşilay, ETSO personellerine de bağımlılık ile ilgili eğitimler veriyor. 

“Yeşilay olarak yapmış olduğumuz stant çalışmasında tütün; alkol, madde bağımlılığı, kumar bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili 5 yıldır hizmet veren bir tedavi merkezimiz var. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETS) ile bir anlaşma yaptık ve burada bir stant açtık. ETSO binasının önüne kurduğumuz bu stantla da tedavi merkezimize yönlendirme yapıyoruz. Bugün aynı zamanda 16.30 ve 17.30 saatleri arsında da ETSO personellerine de eğitim verdik. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Arif Aras hocamız da gelecek ve burada eğitim verecek ve tüm bağımlılıklar hakkında genel bilgilendirme çalışması yapacak.” 

“115 çağrı hattından ücretsiz randevu alınabilir”

“Yeğenağa Mahallesi Gülahmet Caddesi Habib Baba Kütüphanesi’nin arka tarafında bulunan Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde 115 çağrı numarasını danışanlar ücretsiz olarak aradığı zaman ücretsiz olarak psikososyal danışmanlık alabiliyorlar. Telefonlar randevu alıp yüz yüze halkla ilişkiler uzmanımız bir randevu ayarlaması yaparak direkt tedavi uygulaması yapılıyor. Tedavilerimizde ilaç yok ancak kişinin ilaca ihtiyacı var ise kişinin hastanede ki çalışmış oldukları psikologlarla veya psikiyatri servisi ile beraber ortak bir şekilde iş birliği yürüterek tedavi hizmeti yürütülüyor. Bizim verdiğimiz hizmet psikiyatri servisinin aksine psikoterapi hizmetidir.” 

Erzurum halkına büyük bir hizmette bulunan Yeşilay’ın bir sonra ki durağı neresi olacak?

“Bizim Erzurum Valiliği ile oluşturduğumuz bir bağımlılık komisyonumuz var. Bu komisyonumuz Erzurum’da ki tüm kurumlara, personellerine ve özel şirkette çalışan herkese eğitim planlaması yapıyor. Önümüzde ki haftadan itibaren başka bir kurumda eğitimlerimiz devam edecek.  Önümüzde ki 3 ay içerisinde de her camide hocalarımız tarafından vaaz sonrasında bağımlılıkla ilgili bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Yakın bir zamanda da tüm esnaflarımızı gezerek saha ziyaretlerine başlayacağız.”