YETERSİZ BAKİYE DEĞİL, YETERSİZ ATM

Merkez yerlerin dışındaki banka ATM’lerin bulunmaması vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Tarih: 03.08.2023 18:19
YETERSİZ BAKİYE DEĞİL, YETERSİZ ATM

www.erzurumgunebakıs.com / Sedanur Bingöl 

Şifre oluşturma, Para yatırma, para çekme, EFT, havale, fatura ödeme ve yatırım gibi birçok işlemlerin yapıldığı ATM’lerin işlek caddeler ve merkezi yerlerde sık sık rastlanması vatandaşı memnun ederken, diğer semtlerde yetersiz olması tepkilere yol açtı. 

Bazı vatandaşlar ATM’lerle ilgili sorun yaşadıklarını dile getirirken kimi vatandaşlar ise sürekli bozuk ya da sistemlerinin çöktüğünü bu durumun günümüz asrına yakışmayacak bir durumdan öte, bir utanç olduğunu bu olumsuzluğun ortadan kaldırılması için banka yönetimlerini sorumlu davranmaya çağırdılar.

Vatandaş, “ ATM’lerle alakalı çok problem yaşamıyorum ben. Merkezde olduğum için istediğim zaman istediğim yerde bulabiliyorum fakat kenarda kalan yerlerde biraz daha bu sıkıntıyı yaşayan vatandaşlarımız olabiliyor. Çünkü oralarda biraz daha aralıklarla konumlandırılmış durumda ATM’ler bu da işi acele olanı ya da yaşlıları olumsuz anlamda etkiyebiliyor.”

ATM’lerin yetersiz olduğundan yakınan bir başka vatandaş ise, “ Göz önünde olan yerlere gerekli ilgi gösterilirken merkezden biraz dışarda olan yerlere neden aynı ilgi alakayı göstermiyorlar anlamış değilim. Şükrüpaşa, Kongre, Hilalkent, Yunusemre, Abdurrahman Gazi, Mahallebaşı gibi yerlerde ATM’e yok. Olsa da bir tane en fazla iki tane o da aralarında ki mesafeyi şöyle ifade edeyim taksiyle gidecek olsam adam kısa mesafeye gitmiyorum demez. O kadar uzak. Yazık günah yaşlılarımız var, engeli olan ve yahut geçici rahatsızlığı olan vatandaşlarımız var.“