Yetkililer havanın zehrini bertaraf edemeyince, uzmanlar ?panzehirini´ açıkladı MUTLAKA TÜKETİN

Bitkisel Ürünler Uzmanı Sinan Kılıç, hava kirliliğinin tetiklemesi sonucu oluşabilecek üst solunum yolu, astım gibi hastalıklara karşı çörek otu tavsiyesinde bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yetkililer havanın zehrini bertaraf edemeyince, uzmanlar ?panzehirini´ açıkladı  MUTLAKA TÜKETİN

Yemeklerin vazgeçilmezi olan çörek otu, birçok sağlık probleminin de çözümü olabiliyor. Sağlık için her derde deva denilen bu bitkinin yararlarını anlatan Bitkisel Ürünler Uzmanı Sinan Kılıç, çörek otunun kalp ve damar hastalıklarından nefes darlığına, mide zarından karaciğer rahatsızlıklarına, hatta bronşitli astım, alerjik astıma kadar birçok hastalığa iyi geldiğini belirtti.

Çörek otunun her derde deva bir bitki olduğunu belirten Kılıç,  hastaların bu bitkiyi ve bitkiden üretilen yiyecekleri tüketmelerini tavsiye etti. Kılıç, ?Erzurum´da özellikle bu kış havalar çok soğuk. Bu müteakip hava kirliliği de çok fazla. Hava kirliliğinden dolayı bronşitli astım, alerjik astım gibi rahatsızlık vakaları çok olur. Bu rahatsızlıklara karşı biz çörek otunu öneriyoruz. Çörekotu, özellikle çocuklarda sinir ve deri hastalıklarına, astım ile alerjiye iyi geliyor. Mikrop, virüs ve mantarları temizleyici tesire sahiptir. İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir. Hazmı kolaylaştırır. Vücuttaki zehirleri süzerek atar. Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırırken, alerjiyi önler. Hatta Hemoroide dahi iyi gelir, çünkü damarları güçlendirir ve kan dolaşımını hızlandırır. Romatizma, şeker hastalığı ve kolesterolün yükselmesi gibi metabolizma hastalıklarına faydalıdır. Bu nedenle çörek otu 1 tatlı kaşığı saf doğal bal ve 1 çay kaşığı çörekotu tohumunun karıştırılıp, sabahları aç karnına alınabilir.? dedi.


Muhammed cOŞKUN