YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORLAR

Günümüzde taşınma anında yaşanan problemler ve sorunlar kalitesiz nakliye firmalarının yaptığı yanlışlardan meydana gelmektedir.

Tarih: 15.04.2024 15:01
YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORLAR

erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Merdiven altı diye tabir edilen işinde ehil olmamış sırf para için bu işi yapan kalitesiz nakliye firmaları ile taşınma işleri çok daha zor olduğunu ifade eden Nakliye İşletmecisi Sıtkı Karataş, yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini söyledi.

Karataş,” İşlerimizi baltalayan, kayıt dışı olarak korsan bir şekilde bu işi yapanların hassasiyetleri olmadığı gibi müşterileri de mağdur ediyorlar.  Biz çok özel bir iş yapıyoruz. Biz de sizin özelinizi taşıyoruz. En yakınınızın bile izinsiz girmesini istemeyeceğiniz yere biz giriyoruz, yatak odanızdaki elbiselerinizden, mutfağınızda içtiğiniz su bardağına kadar tüm eşyalarınıza dokunuyoruz. Bir gün boyunca evinizde oluyoruz. Bu anlamda çok özel bir iş yapıyoruz. Bu sokaktaki bir adama emanet edilemeyecek bir güven. Burada yapılan yanlış bir hareket yeni hayatınızda yeni evinizde çok kötü travmalar yaşatabilir. Bir taşımacının K3 yetki belgesi yoksa işin ehli değilse, dışardan 3-5 kişiyle yapılıyorsa maddi zarar riski çok yüksek. Manevi travması da oldukça ağır olabilir. Fazla para isteme, eşya çalınması gibi. Özel eşyaları bile çalınan müşterilerimiz var. Bu anlamda oluşan manevi travmalar da çok büyük. İnsanların evinin içine girdiğimiz için hem hijyenik olmamız hem de güvenilir olmamız lazım. Ahlaki bir değere sahip olmak zorundayız. İşlerimizi baltalayan, kayıt dışı olarak korsan bir şekilde bu işi yapanların hassasiyetleri olmadığı gibi müşterileri de mağdur ediyorlar. Bu konudaki denetimler yeterli değil, kaçak bir şekilde şehir içi ve şehirler arası iş yapan tırlar ve kamyonlara caydırıcı cezalar verilmeli. İkinci büyük sorunumuz ise internet üzerindeki portallarıdır. Burada insanları yanlış bilgilendiriyorlar ve yanlış yönlendiriyorlar. Müşteriler mağdur oluyor, bunu basında da her gün takip ediyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz."