YIKILMAYA YÜZ TUTMUŞ METRUK BİNALAR

Erzurum’daki şehir merkezinde bulunan bazı terk edilmiş evler, geceleri madde bağımlılarının mekânı haline gelirken evlerin görünüşü rahatsız edici bir hal aldı.

Tarih: 13.04.2024 21:09 Güncelleme: 13.04.2024 21:39
YIKILMAYA YÜZ TUTMUŞ METRUK BİNALAR

Terk edilmiş binalar günden güne daha çok harabe hale geliyor. Şehir merkezinde vatandaşların uğrak noktalarına yakın olan bölgedeki terk edilmiş binalar, rahatsız edici görüntüler oluşturuyor. Terk edilen binaların camlarının kırık olması ve duvarlarındaki yazılmış yazılar dikkat çekiyor. Mülk sahibi ve yetkililer tarafından müdahale edilmeyen yapıların özellikle geceleri madde bağımlıları ve alkol alan vatandaşların uğrak noktası olması nedeniyle çevrede yaşayan ve geçenler açısından tehlike arz ediyor. Yıkılmaya yüz tutmuş metruk binalar, geceleri madde bağımlılarının mekânı haline gelirken, binalardan sarkan tahta parçaları yoldan geçen vatandaşlar için tehlike saçıyor. 

Şehir merkezinde böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Erzurum’daki vatandaşlar, yetkililerin her bakımdan tehlike arz eden metruk binalar için gerekeni yapması gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar,” Şehir merkezinde bulunan metruk binalar artık yıkılsın. Ağır hasarlı binaların, hızlı bir şekilde yıkılacağı taahhüt edilse de; aradan geçen yıllara rağmen şehir merkezinde yıkılmayı bekleyen çok sayıda bina bulunuyor. Çoğu ayakta zor duran ve bir kısmı da çöken metruk binalardan kopan parçalar, yoldan geçenlerin ya da araçların üzerine düşüyor. Metruk binalarda büyük yıkıklar ve derin çatlaklar gözlenirken tamamen boş durumdaki binaların yanından geceleri geçmek ise insanı ürpertiyor. Şehir merkezindeki en önemli noktası konumunda bulunan,   insan ve araç trafiğinin yoğun olarak yaşandığı cadde ve mahallelerde yıkılmayan binalar nedeniyle tedirginlik yaşanırken,  vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösteriyoruz.  Sürekli uzmanlar tarafından uyarılmasına rağmen metruk binalar için hiçbir önlem alınmamakla birlikte metruk yapılar bile halen duruyor. Haliyle güvenliğimiz açısından endişeleniyoruz. Yetkililerin her bakımdan tehlike arz eden metruk binalar için gerekeni yapmasını istiyoruz.”