Yılbaşı öncesi tren bilet satışlarında artış yaşandı.

Yılbaşında memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlar, artan fiyatlar karşısında soluğu daha ekonomik olan tren ile seyahate yöneldi.

Tarih: 15.12.2023 22:27
Yılbaşı öncesi tren bilet satışlarında artış yaşandı.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Yılbaşı öncesi tren bilet satışlarında artış yaşandığını ifade eden Erzurum Gar Müdürlüğü yetkilileri, her geçen yıl trenle seyahat artış yaşandığını söylediler. 

Yetkililer,” Yılbaşı öncesi tren bilet satışlarında artış yaşandı.   Demir yollarında iyileştirme çalışmaları devam ediyor.  Rağbet her geçen gün artmakta rağbet arttığından dolayı bizde hizmet kalitemizi yükseltmek zorundayız. Geçmiş yıllara mukayese edildiği zaman demir yollarında hem kalite hem hizmet sürekli artıyor. . Bu da zaten yolcularımızın bize göstermiş olduğu teveccühlerinden, bizi tercih etmeleri bu hedefimize vardığımızın göstergesidir. Yaz kış demir yollarına sürekli ilgi var. Her geçen gün ilgi odağı haline geliyoruz, insanlar demir yollarını tercih ediyor. Bunu yaz kış diye ayrım yapmamız çok doğru olmaz. Yılın her bir gününde trenler güvenilir hem ekonomik hem de rahat bir ulaşımı isteyenler demir yollarını tercih etmektedirler.”

Trenle yolculuk rahat konforlu daha uygun

Öte yandan vatandaşlar ise trenle yolculuk etmenin rahatlık ve konfor açısından çok güzel olduğunu söylediler. 

Vatandaşlar,”  Son günlerde akaryakıta gelen zamların etkisi otobüs ve uçak biletlerine de yansıdı. Vatanımız ve milletimiz için gerçekten güzel bir hizmet. Şimdi de ben memleketime gidiyorum. Gerçekten de her ayrıntı düşünülmüş. Çok beğendik devletimiz sağ olsun. Ben daha önce karayolu ile de çok gittim.   Otobüs veya minibüs fiyatları çok pahalı olduğu için gücümüz yetmiyor artık. Bu yüzden treni daha çok tercih ediyoruz.  Trenle yolculuk daha ucuz olduğu için tercih ediyorum. Fırsat buldukça sürekli trenle gidiyorum. Trenle yolculuğu herkese tavsiye ederim. Çünkü hem rahat hem konforlu hem de daha uygun.  Bunu yapan devletimizden ve hükümetimizden Allah razı olsun.”