Yıldız, Taşımalı Eğitim Hakkında Bilgiler Verdi

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Erzurum’da taşımalı eğitimi değerlendirdi ve il genelinde ki taşımalı eğitim istatistiklerini söyledi.

Tarih: 26.10.2023 17:42
Yıldız, Taşımalı Eğitim Hakkında Bilgiler Verdi

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Taşımalı eğitimin, özellikle mezra olarak tabir edilen köy yerlerinde daha çok aktif olarak işlediğini ifade eden Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldı, “Eskiden sınıflarda tek öğretmen, birinci, ikinci, üçünü ve dördüncü sınıfı okuturdu. Taşımalı eğitim ise öğrencilerimizin her dersi ayrı ayrı öğretmenlerden almaları için başlatılan bir projedir” şeklinde konuştu. 

Sözlerine, “Bir de genellikle sayı düştüğü için kapanan köy okulları var” şeklinde devam eden Yıldız, “Bununla beraber öğrencilerimizin ya yatılı bölge ilköğretim okullarında yatılı kalması gerekiyor ya da bizim onları en yakın köy okulu veya ilçe merkezinde ki okul nereyse oraya taşımamız gerektiği için başlatılan bir projedir. Maliyet açısından bize birçok külfeti olabilir ancak bizim için önemli olan öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almasıdır. Bu anlamda devletimiz gerçekten çok ciddi bir külfete rağmen bu projeyi yürütmeye devam ediyor. Geldiğimiz bu nokta da görüyoruz ki birleştirilmiş sınıflarda eğitim alan öğrencilerle, her dersi ayrı ayrı öğretmenden alan öğrencilerin arasında ki başarı oranları farklıdır. Buna binaen geliştirilen ve devam ettirilen bir projedir. Şu an il genelinde 12 bin öğrencimiz taşımalı eğitimden faydalanmaktadır” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.