Yıllara meydan okuyan pazar

Erzurum’da yaz kış demeden kurulan Mahallebaşı semt pazarı, kış günlerinde bile yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Tarih: 31.12.2023 22:50
Yıllara meydan okuyan pazar

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Erzurum’da yıllara yaz kış demeden yıllara meydan okuyan MahalleBaşı Semt pazarı yoğun ilgi görüyor. 

Erzurum’da yılların izlerini taşıyan Mahallebaşı semt pazarı, en soğuk kış günlerinde bile yoğun ilgi vatandaşa hizmet ediyor. “Bitpazarı” olarak da bilinen Pazarı 7’den 70’e herkesin aradığını bulmasına olanak sağlayarak giyimden ev eşyasına, gıdadan sebze- meyveye, kanatlı hayvanlardan elektronik eşyalara varıncaya kadar akla gelen her türlü ihtiyacı karşılayan ürüne ve malzemeye yer veriliyor. 

Her bütçeye uygun

Her bütçeye uygun olması nedeniyle vatandaşın beğenisini ve ilgisini çeken Pazar, ürün çeşitliliği noktasında da alternatif seçimler sunarak Kullanılmış ev eşyaları, koltuk, sandalye, cep telefonu, ayakkabı, pantolon, mont, tespih ve takı vb. ürünler yok satıyor. 

Birçok farklı semt ve mahallelerden gelen vatandaşlar hem pazardaki fiyatların uygun olmasından hem de aradıkları her şeyi bulabildiklerini ifade ederek Erzurum’da bulunan diğer pazarları geride bırakarak herkesin tercih ettiği ve etmesi gerektiğini belirttiler. 

Uğramadan gidilmiyor

Özellikle köylerden gelen herkesin Mahallebaşı semt pazarına gitmeden evlerine dönmediklerini vurgulayan vatandaşlar, “çok eskiden beri var olan bu bitpazarı hemen hemen herkesin bildiği ve her hafta mutlaka ama mutlaka uğradığı pazardır. Öyle oluyor ki yeni nesil bile babasından veya aile büyüklerinden duyarak buraya gelmeyi tercih ediyor” dedi. 

Son olarak marketlerde satılan ürünlerin Mahallebaşı semt pazarında daha uygun fiyata satıldığının altını çizen vatandaş, “bit pazarında meyve-sebzeyi geçin teknolojik aletler, giyim, ayakkabı gibi ürünler bile marketlerde veya mağazalarda satışa sunulan fiyatın yarsı kadarından veriyor” şelinde konuştular.