YOL ORTASINDAKİ ÇUKUR TEHLİKE SAÇIYOR

Yol ortasındaki çukur, araç sürücülerinin can güvenliğini tehlikeye atıyor.

Tarih: 06.08.2023 17:38
YOL ORTASINDAKİ ÇUKUR TEHLİKE SAÇIYOR

www.erzurumgunebakıs.com / Rabia Aslan Karakaş 

Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki Hacıcuma Mahallesi yol ortasındaki çukur, sürücüler için tehlike arz ediyor. Henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı kendiliğinden oluşan çukura müdahale edilmediğinden, seyir halindeki araçların ve halkın büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.

Araç sürücüleri, günde binlerce aracın ve yayanın geçtiği çevre yolunda özellikle gece saatlerinde yaşlılar ve çocuklar için tehlike arz eden çukuru, kendi imkânları ile etrafını konteyner ve duba güvenlik duvarı oluşturduklarını, çukurun herhangi bir can almadan, bira önce kapatmasını istiyorlar. 

Mahalle sakinleri,  sakinleri çukurun kapatılması için mahalle muhtarına başvurduklarını ama şimdiye kadar çukura müdahale edilmediğini bundan dolayı çevre sakinleri olarak tedirginlik içinde olduklarını söylediler. 

Yol ortasındaki çukurun üzerine konulan çöp konteyner ile önlem almaya çalışan çevredeki vatandaşlar;  “Bu yol üzerinde defalarca kaza oluyor, kaldı ki bu çukur geceleri de hiç farkına varılmıyor. Öte yandan çukur günden güne yolun içine doğru genişlemeye devam ediyor. Bu çukurun kimsenin canını yakmadan kapatılmasını istiyoruz. Bu çukur herkes için tehlike yaratıyor. Çukurun üzerine konulan bir tabure ile önlem alınmaya çalışıyoruz. Arabalar, sürücüleri ve yayalar için tehlike arz eden bu çukurun bir kaza yaşanmadan kapatılmasını istiyoruz”