YOL ORTASINDAN YOLCU TOPLUYORLAR

Erzurum’daki şehir ilçelerine yolcu taşımacılığı yapan araçların şehrin içinden yolcu alması semt garajından yolcu almamasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Tarih: 14.06.2023 18:34
YOL ORTASINDAN YOLCU TOPLUYORLAR

www.erzurumgunebakis.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

İlçelere yolcu taşımacılığı yapan araçların yol ortasından yolcu almasına bir anlam vermeyen vatandaşlar yetkililerin bu sorunu çözüme kavuşturulması gerektiğini söylediler. 

Vatandaşlar,” Erzurum’un ilçelerine yolcu taşımacılığı yapan araçlar semt garajlarından değil de şehir merkezinde yol ortasından yolcu topluyor. Bazen öyle oluyor ki cadde ortasından yolcu topluyor. Bu görüntüler Erzurum’a yakışmıyor. Bunların denetlemesi gerekir. Başı kopuk haldeler hangi devride yaşıyoruz.  Caddenin ortasında kendilerinin garaj dediği noktalarda yolcu almalarının trafiği olumsuz yönde etkiliyor. Bu durum biz vatandaşları zor durumda bırakıyor. Taşımacılık yapan araçların şehir içerisine girmesi bile yasakken tüm dolmuşların semt garajında bulunması lazım. Bu kötü gidişata dur denilmesi gerekir. Trafiği durma noktasına getiren park yapmaları dolmuşçuların yol ortasında alınan yolcuların ve diğer yayalarında canını hiçe sayarak hareket ediliyor. Erzurum’un yıllardır ulaşım büyük sorun halen daha bu sorun çözüme kavuşmadı. Ulaşımda yaşanan aksaklıkların acilen çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Biz vatandaşlar metropol şehirlerde olduğu gibi en kaliteli ve en modern ulaşım hizmetini almak istiyoruz. Bunun yolu sorunların çözümünden geçiyor. Sorunları çözmek için de, yetkili mercilerin acilen çözüme kavuşturması gerekir.