YOLCU BİLETLERİNE ZAM GELDİ

Erzurum’daki karayolu seyahat acenteleri taşıma ücretlerine zam yaptı. Şehirlerarası otobüs bileti fiyatları 950 TL’den bin 200TL’ye yükseldi.

Tarih: 22.01.2024 22:31
YOLCU BİLETLERİNE ZAM GELDİ

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Otobüs firmaları, otobüs bilet fiyatlarındaki artışın nedeni olarak asgari ücrete gelen zam ve mazot fiyatlarındaki artışı gösterdi.

Vatandaşlar,” Şehirlerarası yolculuk yapmak artık lüks oldu. İnsanlarımız cenazesine, düğününe gidemiyor; köyünü, memleketini ziyaret edemiyor. Bitik bir durumdayız. Bu zamana kadar böyle bir şey görmedik. Vatandaşlarımızın Anayasal hakkı olan seyahat özgürlüğü, zamlar ve pahalılık nedeniyle adeta kısıtlanıyor. Hükümet bir an önce akaryakıt fiyatlarıyla ilgili bir düzenleme yapmalı ve bu soruna acilen çözüm üretmelidir.”

 Otobüs firma yetkilileri ise taşımacılık sektörü bitme noktasına geldiğini söylediler. 

Otobüs firma yetkilileri,” Durdurulamayan akaryakıt fiyat artışları nedeniyle taşımacılık sektörü bitme noktasına geldi. Otobüs işletmecileri perişan, artan bilet fiyatları nedeniyle vatandaşlarımız perişan.  Bu şartlarda, bu fiyatlarla yolculuk yapmanın imkânı yok. Hükümet, bir an önce akaryakıt fiyatlarıyla ilgili düzenleme yapmalı, şehirlerarası yolcu taşıyan firmalara ÖTV’siz ve KDV indirimli mazot verilmelidir. Böylece bilet fiyatları da belirli bir noktaya düşürülebilir. Bu ülkenin düzelmeyecek hiçbir sorunu yok. Yeter ki doğru yöneticiler iş başına gelsin. Zamlar, artan fiyatlar ve hayat pahalılığı nedeniyle milletimizin sabrı kalmadı. Herkes bir an önce sandığın önüne gelmesini bekliyor. Garaj çıkışları, girişler, otoyollar, köprüler, yol paraları diğer masraflar hariç. Otobüs dolu gidiyor ama zarar yazıyor. Biletlere zam yapmamız başlı başına çözüm değil. Böyle giderse insanlar şehirlerarası yolculuk yapamaz hale gelecek, otobüs firmaları bir bir kapanacak. Devletin bir an önce bu duruma müdahale etmesi lazım”