Yorumcuların eleştirilerine Büyükşehir´den cevap Mavi Beyaz bayraklar dalgalanmaya başladı

?Biz Bize Erzurum? programı yorumcuları Erzurumspor´un süper lig başarısının kentte neden coşkuyla kutlanmadığını sorguladı, Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Erzurum süper Lige yükselen Erzurumspor´un bayraklarıyla süslenmeye başladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yorumcuların eleştirilerine Büyükşehir´den cevap  Mavi Beyaz bayraklar  dalgalanmaya başladı

Murat ÖZDEMİR

Yorumculuğunu gazeteniz GÜNEBAKIŞ Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Akdağ ve Nokta Medya Editörü Samet Özünal´ın yaptığı, Spor yazarı Nurullah Pala´nın konuk yorumcu olarak katıldığı ?Biz Bize Erzurum Programı? gündem belirlemeye devam ediyor. Önceki gün Büyükşehir Belediye Erzurumspor´un başarısını ekrana taşıyan ?Biz Bize Erzurum? yorumcuları, şampiyonluk coşkusunu Erzurum´un doya doya yaşayamamasını hem sorgulamış, hem de eleştirmişti.

GÜNDEMDEN UZAKLAŞTIRILIYOR MU?

GÜNEBAKIŞ Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Akdağ, Olimpiyat kenti hüviyetine kavuşan Erzurum´un Süper Lig´de temsil edileceğinin altını çizerek, şehrin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi´nde dahi Süper ligde temsil edilecek bir kent havasının oluşturulmamasının nedenini sorgulamıştı. Akdağ, Erzurumspor´un başarısının sanki bilinçli bir şekilde şehir gündeminden uzaklaştırıldığını da ileri sürmüş, AK Partili belediyenin Erzurumspor´u süper lige taşıdığını, 24 Haziran seçimleri için Ak Partili milletvekili adaylarının göğsünü gere gere halka aktarabileceği bu başarının şehir gündeminden neden uzaklaştırıldığına pozitif yönde bir anlam veremediğini belirtmişti.

KUTLAMALAR BIÇAK GİBİ KESİLDİ

Programda Nokta Medya Editörü Samet Özünal da, Erzurumspor´un şampiyonluk kutlamalarının adeta bıçak gibi kesildiğine dikkat çektiği değerlendirmesinde, ?Erzurumspor´la şehir arasında bir özümseyemeye ve sahiplenememe problemi var sanki. Kulüp içerisinde bir yapı var ve bu yapı kulübün gözler önünde olmasını istemiyor gibi bir durum geliyor akıllara. Ama ne yapılırsa yapılsın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen´in Erzurum´da şampiyonluk coşkusunun devam etmesi için bir takım adımlar atması gerekiyor? ifadelerini kullanmıştı.

ERGEN VE PALA DA TEPKİ GÖSTERDİ

?Biz Bize Erzurum? adlı programın yapımcı ve sunuculuğunu üstlenen Naci Ergen de, izleyicilerden gelen yorumları karşılıksız bırakmadı. Bazı izleyicilerin programda Erzurumspor´a yönelik olarak eleştiriler yapıldığını düşünerek çeşitli yorumlar yapmasına tepki gösteren Naci Ergen, ?Biz burada takımı eleştirmiyoruz, oyuncuları eleştirmiyoruz, hocayı eleştirmiyoruz. Biz tam tersine Erzurum´daki şampiyonluk sevincinin neden kısa sürdüğünü sorguluyoruz? açıklamasında bulunmuştu.

Spor yazarı Nurullah Pala da, B.B. Erzurumspor´un elde ettiği başarının küçümsenemeyeceğini kaydetmiş, ?Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. İki penaltı kaçırmışsınız ve her şeyin bittiğinin düşünüldüğü bir anda sizler yeniden hayata dönmüş ve şampiyon olmuşsunuz. Bu durum kesinlikle kutlanmayı ve diri tutulmayı gereken bir coşkuyu hak ediyor? demişti. 

 

BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan ?Biz Bize Erzurum? adlı programda yapılan eleştiriler, Büyükşehir Belediyesi´ni anında harekete geçirdi. Şehir merkezindeki tüm kavşaklar ve ana arterler başta olmak üzere Palandöken ve Yakutiye ilçesindeki birçok noktaya Erzurumspor´un devasa bayrakları asılırken, şehir adeta mavi beyaza bürünmeye başladı. Şampiyonluk coşkusunun diri tutulması amacıyla yapılacak bu çalışmaların devam edeceği ve önümüzdeki günlerde farklı etkinliklere de imza atılacağı öğrenildi.