Yükselen aidatlar gündem olmaya başlıyor!

Erzurum'da apartmanlarda artan aidat fiyatları, vatandaşlar arasında tartışma konusu haline geldi. Peki, Erzurumlu vatandaşlar bu konuda ne düşünüyor?

Tarih: 04.02.2024 14:09 Güncelleme: 04.02.2024 14:19
Yükselen aidatlar gündem olmaya başlıyor!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum'da son zamanlarda apartmanlarda artan aidat fiyatları, apartman sakinleri arasında endişe ve tartışma konusu olmaya devam ediyor. Artan maliyetler ve giderler nedeniyle yönetimler tarafından yapılan zamlar, vatandaşlar arasında farklı tepkilere neden oluyor.

“AİDATLAR HER AY ARTIYOR!”

Lalapaşa Mahallesi sakinlerinden Ümit Yeğen, aidatların sürekli artmasının kendilerini zor durumda bıraktığını belirtiyor. Yeğen, "Aidatlar her ay artıyor ama hizmetlerde bir iyileşme görmüyoruz. Apartmanımızın bakımı ve temizliği gibi hizmetlerde eksiklikler var. Bu yüzden artan aidatları anlamakta zorlanıyoruz" diyor.

“GİDERLER MAKUL BİR ŞEKİLDE DAĞITILMALI!”

Diğer bir apartman sakini Mehmet Muharrem Yıldız ise aidat zamlarının makul seviyelerde olması gerektiğini ifade ediyor. Yıldız, "Elbette apartman giderleri var ancak bu giderler makul bir şekilde dağıtılmalı. Yüksek aidatlar hem vatandaşları zor durumda bırakıyor hem de apartman yönetimine olan güveni azaltıyor" şeklinde konuşuyor.

APARTMAN BAKIMI İÇİN ZAM GEREKLİDİR

Apartman yöneticileri ise artan maliyetlerin ve giderlerin aidatlara yansıtılmasının kaçınılmaz olduğunu savunuyor. Yöneticiler, binanın bakımı, temizliği, güvenlik gibi hizmetlerin devamlılığının sağlanabilmesi için aidat zamlarının yapıldığını belirtiyor.