YUMURTANIN FİYATI DÜŞTÜ

Ramazan ayında çokça tüketilen yumurtanın fiyatı düştü.

Tarih: 28.03.2024 11:31
YUMURTANIN FİYATI DÜŞTÜ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Daha öncesi 120TL’ ye kadar yükselen yumurtanın kolisi 70TL’ye kadar düştü. 

Alıcılar ise uygun fiyatlı yumurta seçeneklerini araştırmaya devam ediyor. Vatandaşlar marketler arası karşılaştırmalarını sürdürüyor. Yumurta fiyatlarında yaşanan son gelişmeler ile birlikte tüketicilere avantajlı fiyatlar sunan marketler kampanyalarını arka arkaya paylaşıyor.

Yumurta temel ihtiyaç ürünlerinden biri olarak biliniyor. Tüm marketlerdeki yumurta fiyatları dönem dönem indirme gitti. 

Yumurta fiyatındaki düşüş tüketicileri sevindirdiğini yumurta satıcısı Mehmet Köz, tüketicilerin oldukça memnun olduğunu söyledi. 

Köz,” Yumurtada ihracat durduğu için fiyatlar düşmeye başladı. Yumurta fiyatları marketlerde değişiyor ama yumurta kolisinin 70 liraya kadar düşmesi dikkat çekici. Zam gelirse yumurtaya da çok düşük bir zam gelebilir. Yumurtaya büyük bir zam beklemiyoruz. Fiyatlar bir süre bu şekilde devam eder. Yumurta fiyatları şehrimizde düşüşe geçti. Daha öncesi 120TL’ye kadar market ve bakkallarda satılan bir koli yumurta 70 TL’ye kadar geriledi.   Doların hareketi de yumurtayı etkiliyor. Yumurta fiyatları yüksek iken daha fazla talep oluyordu. Yumurta fiyatların düşmesi ile talepte biraz düştü. Yumurta fiyata yüksek olunca tüketim ciddi derece artıyor. İnanın fiyat yüksek olduğu dönemde ürün yetiştirmekte zorlanıyorduk. Yumurtanın fiyatlarının düşmesinden hem biz hem de tüketicilerimiz oldukça memnun.”