Yunanistan yine tepki gösterdi

Merkez karargâhı İzmir’de bulunan, NATO Müttefik Kara Komutanlığı sosyal medya hesabından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamıştı. Kutlama mesajı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yunanistan’ın tepkisine neden oldu.

Tarih: 31.08.2023 13:51
Yunanistan yine tepki gösterdi

Karargâhı İzmir’de bulunan, NATO Mütttefik Kara Komutanlığı’nın sosyal medya hesabından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlaması, Atina’da büyük tepki yarattı. Yunan kaynaklarına göre Atina yönetimi, NATO’ya protesto notası verdi.

NATO Mütttefik Kara Komutanlığı mesajında, önce Türkçe ve büyük harflerle “Zafer Bayramınız kutlu olsun” ardından da İngilizce şekilde, “Landcom olarak, ev sahibi ulusun zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutluyoruz. Bu özel anlamlı günde, misafirperverliği için Türkiye’ye şükranlarımızı sunarız. Türkiye, 1952’de üyesi olduğu NATO’da çok sayıda operasyonlarda ve tatbikatlarda yer almış, askerleri de daima ileri derecede profesyonellik ve kararlılık göstermişlerdir. Türkiye ve NATO birlikte daha güçlü, daha güvenlidir” ifadeleri kullanıldı.

Geçen yıl da NATO Müttefik Kara Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutladığı paylaşımında, 100’üncü yıl vurgusu yaparak, "Bugün Türkiye’nin bağımsızlığının 100. yıldönümü" demişti.Yunanistan'ın 'bağımsızlık ve zafer' kelimelerine itirazı üzerine mesaj silinmişti. Daha sonra Türkiye’nin itirazları üzerine 1 Eylül’de bu iki kelimeye yer vermeden mesaj yeniden yayınlanmıştı. HABER MERKEZİ