YURT VAR ISINMAK YOK DUŞ VAR YIKANMAK YOK

Hınıs ilçesindeki yatılı olarak kalan öğrencilerin doğalgaz sıkıntısı çekiyor.

Tarih: 01.11.2023 17:11
YURT VAR ISINMAK YOK DUŞ VAR YIKANMAK YOK

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

İhaleyi alan doğalgaz firmasının hatasından dolayı Erzurum’un Hınıs ilçesindeki Anadolu Lisesi kız erkek yatılı yurdunda kalan öğrenciler ısınma sıkıntısı yaşıyorlar. 

Hınıs’ta Doğalgaz dönüşümünün yapılmasının ardından gerekli olan gaz verilmediği için öğrenciler ısınma ve sıcak su problemi yaşadığını ifade eden öğrenci velileri,  yurtlarda kalan 200 öğrencinin sıcak su olmadığı için banyo yapamadıklarını mağdur olduklarını konun çözüme kavuşturulması için Erzurum Valisi Mustafa Çiftçinin bu konuya el atması gerektiğini söylediler.

Veliler,”  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptırmış olduğu ihale sonucu doğalgaza dönüşümde gaz henüz verilmediği için öğrenciler evlerine gitmek zorunda kalıyor. Evleri uzak olan öğrenciler ise kendilerine alternatif çözümler üretmek zorunda kalıyorlar. Yaklaşık bir aydır bu sorunla karşı karşıya kalındığı ve Erzurum genelinde 37 Okulda aynı problemin yaşandığı da edinilen bilgiler arasında.  Sıcak su probleminden kaynaklı olarak da banyo yapma sorunu ortaya çıkıyor ve öğrenciler evlerine gitmek zorunda kalıyor. Yaklaşık 2 aydan beri bu sıkıntı yaşanıyor. Kimse bu sorunu çözüme kavuşturmuyor. Sayın valimizden isteğimiz bu sorunu çözüme kavuşturmasını talep ediyoruz.”

Doğalgazın henüz kullanılıyor olmaması başta evleri uzak olan öğrencileri ve beraberinde 200’ün üzerinde öğrenciyi mağdur etti.  İnşaat Firmasından kaynaklı olarak problemin ortaya çıktığı gelen iddialar arasında yer alırken, gaz firması da doğalgaz hattının şartlarına uygun şekilde yapılmayarak, teknik şartları karşılamadığı gerekçesiyle gazı vermiyor.

İnşaat Firmasının işini yarım yamalak yapması ve PALEN doğalgaz firmasının doğalgaza dönüşümün işine uygun bir şekilde yapılmadığı için gazı vermediği bilinirken, oluşan problem ısınma ve banyo ihtiyaçlarını karşılayamayan öğrenciler ise şikâyetçi oldular. 

"Öğrenciler 2 aydır banyo yapamıyorlar" 

Öğrenciler,” Bugün her evde doğalgaz var. Ama gelin görün ki bu kaldığımız yurtta doğalgaz yok. İhaleyi alan firmadan kaynaklı olarak problem olduğu için yaklaşık 2 aydan beri kaldığımız yurtta doğalgaz yok bu yüzden de biz çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Doğalgaz olmadığı için ısınamıyoruz yine ayrıca burada banyo yapamıyoruz. Hangi devirde yaşıyoruz? CİMER’e başvuru yaptığımız halde cevap alamadık. Sayın valimizin sesimizi duymasını en kısa süre içerisinde bu yaşadığımız sorunu biran evvel sorunu çözüme kavuşturmasını istiyoruz.”