Yurtlar denetim altında

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında Erzurum ´da bulunan tüm yurtlarda Bakanlık tarafından gönderilen Maarif Müfettişleri denetimler yaparak, eski yurtları adeta yeniden dizayn ediyorlar.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yurtlar denetim altında

Nesrin Çetinkaya

Eski yurtları, Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde adeta yeniden dizey ettiklerini kaydeden Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, bu kapsamda Bakanlık tarafından Erzurum´a gönderilen 16 Maarif Müfettişinin ciddi denetimler gerçekleştirdiğini belirtti. Adana´da yaşanan yangın faciasından sonra Bakanlığın çocukların güvenliği için büyük hassasiyeti gösterdiğini kaydeden Şimşek, bu hassasiyeti yerele yaymayı amaçladıklarını dile getirdi. 2019´a kadar eksikliklerini tamamlayan yurtlar için kapatılma kararının verileceğini duyuran Şimşek, bu kapsamda bir kaç yurdun da kapatıldığına dikkat çekti.

YURTLARA YENİ DÜZENLEME

Bakanlık tarafından gönderilen müfettişlerin Erzurum´da ummalı bir çalışma yürüttüğünü dile getiren Şimşek, ?Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği çerçevesinde, bu yönetmeliğin ruhuna uygun bir şekilde eski yurtları yeni bir düzenleme ile yeniden dizayn ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinde bunun için belirli süreler tanınmış, ancak acil olarak bir an önce halledilmesi gereken konuların çözülmesi ve eksikliklerin giderilmesi isteniyor. Bizde yurtlarımıza yaptığımız denetimler sonucunda, eksikleri tespit edip, kendilerine belirli bir süre içinde tamamlamalarını ifade etmiştik.  Bunları çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bakanlık sadece bizim takibimizle de yetinmiyor, Milli Eğitim Bakanlığımızdan Maarif Müfettişleri şuanda Erzurum´da ki tüm yurtları denetlemek için buradalar. 16 tane müfettişimiz çok ciddi mana da denetimleri sürdürüyorlar. Yurtlarımızda onlarda denetimlerini gerçekleştiriyorlar, onlarda bir tespit yapacaklar, eksik gördükleri bir konu varsa, bu eksikliklerin giderilmesini bir an önce sağlayacaklar? ifadelerini kullandı.

YÖNETMELİĞE UYGUN OLMAYAN YURTLAR KAPATILDI

2019´a kadar eksikliklerini tamamlamayan yurtların kapatılacağını kaydeden Şimşek, şuanda birkaç yurdun yönetmeliğe uymadığı gerekçesiyle kapatıldığını belirterek, ?Malumunuzdur Adana´da meydana gelen yangın hadisesinden sonra Milli eğitim Bakanlığımız çocuklarımızın güvenliği için gereken hassasiyeti gösteriyor. Biz de bu hassasiyeti yerelde göstermeye, buna dikkat etmeye çalışıyoruz. Bu noktada yurtların güvenilir birere kurum olarak işlevine devam etmesi için bizim bu isteklerimiz bir an önce karşılamaları gerekmektedir.  Şuan Yakutiye Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim bünyemiz de 17 tane yurdumuz var. Bunların 3´te, 2´sinden fazlası eksikliklerini giderdi. Sadece bir iki yurtta mekân sıkıntıları var. Örneğin dışarıdan Z merdiven yapacak alanları yok. Zaten 2019´a kadar eksiklikler tamamlanmazsa kapatılacak.  Şunu da belirtmek gerekirse birkaç yurtta bu çerçevede kapatıldı? şeklinde konuştu.