Yurttaşlar Kandırılmış!

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Erzurum’daki kentsel dönüşüm çalışmaları ve uyuşturucu problemi ile ilgili konuştu.

Tarih: 30.09.2023 15:03
Yurttaşlar Kandırılmış!

www.gunebakis.com/ Halil İbrahim AKTAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, kentsel dönüşüm ile Dağ Mahallesi’ndeki yurttaşların kandırıldığını, verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. Erzurum’da kentsel dönüşüm yapılmasının çok faydalı olduğunu dile getiren Dülger, bu kentsel dönüşümlerin hak ihlali olmadan gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti. Erzurum’da uyuşturucu kullanımının da hep bir yüksek oran olduğunu söyleyen Suat Dülger, arka mahallelerde uyuşturucu kullanımının çok yaygın olduğunu aktardı. Suat Dülger, Emniyet’in bu durumla kararlı bir şekilde mücadele etmesi gerektiğini, bunun dışında da toplumun uyuşturucuya karşı da bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kentsel Dönüşüm

“Zor, çünkü özellikle Dağ Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde yurttaşlar kandırılmış. Verilen sözler yerine getirilmemiş. Yurttaşlara ya küçük yerler verilmiş ya da hiç yer verilmemiş. Konut yerine çadır verilmesi gibi şeyler konuşuluyor. Oradaki mağdur yurttaşlarla gidip ben konuşmuştum, basına da çıkmıştı. Başka kentsel dönüşüm sorunları da var.”

“Belediye ve TOKİ’nin ayıbıdır”

“Erzurum’da kentsel dönüşümün yapılması çok faydalı, ama hak ihlali olmadan insanların hakkı gasp edilmeden yapılmasında fayda vardır. Gördüğümüz kadarıyla kentsel dönüşüm kararları alınıp uygulanıyor, ama hak sahiplerinin hepsinin hakkı tam ödenmiyor, ya da karşılanmıyor. Bu da belediyenin ve kentsel dönüşümü yapan TOKİ’nin ayıbıdır.” 

Arka Mahallelerde Uyuşturucu Kullanımı Çok Yaygın

“Erzurum’da uyuşturucu kullanımında yüksek bir oran hep vardı, kimse görmüyordu. Erzurum’da devlet uyuşturucuyla mücadele etmiyor. Erzurum’da esrar, eroin gibi pek yok, başka uyuşturucu maddeler var. Arka mahallelerde uyuşturucu kullanımı çok yaygın. Bunu bana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli bir çalışan arkadaş söylemişti, “Bizim buralar muhafazakar bölgeler buralarda böyle şeyler çok olmaz.” demiştim. Kendisi “yok başkanım öyle değil.” Dedi. Arka mahallelerde değişik maddelerin kullanımı var. Bunlar da çok rahatlıkla satılıyor. Doğru dürüst bir önlem de caydırıcı bir şey de yok.” 

Madde Kullanımı Tehlikeli Boyutlara Çıkıyor

“O yüzden Erzurum’da madde kullanımı ne yazık ki tehlikeli boyutlara çıkıyor. Emniyet bununla kararlı bir şekilde mücadele edecek. Toplum bilinçlendirilecek. Özellikle fakir fukara kesimi uyuşturmak, fakirliğini, yoksulluğunu unutturmak için böyle yöntemler kullanılıyor. Burada faydalanmak isteyen bir takım kötü insanlar var. Bunu satıp para kazanan insanlar var. Normal bir ailenin çocuğuna gelip deseler ki “sana şu maddeden vereceğiz sen mahallede bunu dağıtırsan sana şu kadar para vereceğiz” dendiğinde o almaz. Ancak fakir fukara ise almak durumunda kalıyor. Öyle zor duruma düşmüş ki bu tarz ağlara düşebiliyorlar. Buna önlem almada hem polis, hem de eğitme bağlamında devletin görevidir. Uyuşturucuya karşı mücadelede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, Sağlık Bakanlığı’nın, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, İç İşleri Bakanlığı’nın görevidir.”