YÜRÜYEN MERDİVEN VATANDAŞLARI YÜRÜTÜYOR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Palandöken ilçesine bağlı olan Köşk mahallesindeki ipek yolu üst geçidi ucube, demir yığını haline gelmiş durumda.

Tarih: 04.06.2023 18:07 Güncelleme: 18.06.2023 17:31
YÜRÜYEN MERDİVEN VATANDAŞLARI YÜRÜTÜYOR

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet YILMAZ

İpek Yolu geçidi Köprüsündeki yürüyen merdivenler çalışmazken, vatandaşların esnafının tepkisine neden oldu. 

Yürüyen merdivenlerden yürüyerek çıkmak zorunda kalan yaşlı vatandaşlar,  Belediye yetkililerinin sorunu biran evvel çözüme kavuşturulmasını istiyorlar.

İpek Yolu üst Geçidi’nin yürüyen merdivenleri uzun süredir çalışmıyor. Cadde üzerine yapılan demir korkuluklarla birlikte özellikle engelli vatandaşlar, üst geçitte çalışmayan yürüyen merdivenler yüzünden mağdur oluyor. Çevre sakinleri, yürüyen merdivenin uzun süredir çalışmadığını, engelli ve yaşlıların bu geçidi kullanırken çok mağdur olduklarını söylediler. 

Vatandaşlar,” Bu merdivenleri çıkmak benim ve benim gibi pek çok vatandaş için zor oluyor. Güvenlik kameraları olduğu halde çalışmıyor. Harabe hale gelen üst geçidin gençlerin duvarlara yazı yazarak daha da ucubeleştiriyor. Merdivenleri çıkmak çok zor. Bir de bende tansiyon var, yürüme zorluğu çekiyoruz sürekli, kalp hastasıyım. Çıkamıyorum, çıkarken zorluk çekiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum yani, sürekli böyle. Zorlanarak çıktım, nefes alamıyorum böyle, nefes darlığı çekiyorum. Buraları düzeltsinler, buralara biraz daha itina göstersinler, baksınlar. Çıkmak çok zor. Her gün bu merdivenin başında söylene söylene çıkmaya çalışan insanlar görüyorum. Belediye yetkililerinin bu sorunu çözüme kavuşturmalarını istiyoruz.  Ancak Köprüde yürüyen merdivenler çalışmıyor. Sigara izmariti, pet şişe, yiyecek kabukları ve kâğıtlarla dolu olan köprü adeta çöplüğü andırıyor. Trafiğin korkusundan her gün bu merdiveni çıkıyorum ve karşı tarafa geliş gidiş yapıyorum. Köprünün yürüyen merdivenleri çalışmıyor.  Bebekli ailelere ve yaşlılara adeta varlık içerisinde yokluk yaşatılıyor.  Şu anki sisteme göre ucube, demir yığını haline gelmiş durumda. Buranın yıkılıp yeniden dizayn edilerek güzel bir yürüyen merdiven yapılması gerekiyor.  Bu kesinlikle buraya yakışmayacaktır. Sağlıklı olmayacaktır. Bunu yaşlılarımız, engelli insanlarımız kullanamayacaktır. Bizim talebimiz bu köprünün yenilenmesi yürüyen merdivenlerin yapılması. Bu şekilde geçiştirme ekstra masraf çıkarmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bu üstü geçitten yaşlı insanlar, engelliler çıkamıyor. Biz buradaki ucubenin kaldırılarak yürüyen merdivenin arızasının yapılmasını istiyoruz.”