YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ

Palandöken Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde bulunan spor tesisleri çok fazla sporsal aktivitelere ev sahipliği yapıyor.

Tarih: 23.09.2023 18:25 Güncelleme: 23.09.2023 20:53
YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum’ da deniz olmadığından ötürü Gençlik ve spor İlçe Müdürlüğünde bulunan yüzme havuzunu vatandaşlara faydalandırdıklarını ifade eden Palandöken Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Tanas, yüzme sporu hakkında temel dersleri her kesime verdiklerini, Milli Takım Sporcularının da spor tesisi içinde bulunan yüzme havuzunda antrenmanlarına devam ettiklerini söyledi.

Tanas,” Palandöken Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne bağlı spor tesisi olarak, çok amaçlı spor salonunda ferdi ve takım sporları yapılıyor. Onun dışında yanındaki spor salonumuzun içerisinde tam olimpik yüzme havuzumuz bulunuyor. Olimpik yüzme havuzunda sabit sporcuların dışında yurt dışından gelen milli takımlar, bizim Türk milli takımları, Türkiye olimpiyat hazırlık merkezinde yetişen sporcularımız gibi sporcularımız gelerek antrenmanlarını rahatlıkla yapabiliyor. “

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi Kapsamında İlimizdeki Ulaşabildiğimiz Bütün Çocuklarımızı 6- 14 Yaş Arası Çocuklarımızı Getirerek. Havuzumuzda Yüzme Öğretiyoruz.”

Tanas, ”Bunun dışında bakanlığımızın yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamında ilimizdeki ulaşabildiğimiz bütün çocuklarımızı 6- 14 yaş arası çocuklarımızı getirerek. Havuzumuzda yüzme öğretiyoruz. Yüzme hakkında temel dersleri veriyoruz. Onun dışında haftanın belirli günlerinde havuzumuzu vatandaşlara açtık. Kadın ve erkek seansları olmak üzere iki kategoriye ayırdık. Ayırmamızın nedeni ise erkekler ayrı saatler de kadınlar da ayrı saatler de rahatlıkla gelip olimpik yüzme havuzunda vakitlerini güzel değerlendirebilsinler. Erzurum da deniz olmadığı için havuzun bütün imkânlarından vatandaşları da faydalandırıyoruz. Bunun dışında havuzumuzda bizim özel çocuklar dediğimiz otizmli, down sendromlu çocuklarımızı da hafta da bir gün olmak üzere onları da havuzumuza alıyoruz. Bu da bakanlığımızın projesidir.  Mutlu Çarşamba projesi altında bu çocuklarımızı da havuzla buluşturuyoruz. “