Yüzme eğitimleri devam ediyor!

Erzurum Palandöken Gençlik ve Spor Merkezi’ne bağlı olan Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu’nda ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapmasında verilen eğitimler tüm hızıyla sürüyor.

Tarih: 16.11.2023 13:52
Yüzme eğitimleri devam ediyor!

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Palandöken Olimpik Yüzme Havuzu’nda eylül ayından kasıma ayına kadar geçen süreç içerisinde yaklaşık 500 yüzme bilmeyen çocuğa eğitim verildi. 

Yetkililerden alınan bilgilere göre, kış sezonunda ayda okullarda dâhil olmak üzere yaklaşık 300 çocuğa ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapmasında ücretsiz olarak eğitim verildi. Ortalama bir ay süren eğitimlerde sonra ki ay diğer 300 hiç yüzme bilmeyen çocuklar alınıp eğitiliyor.

Yetkililer açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdiler:

“Bu her ay böyle devam ediyor. Her ay yüzme bilmeyen farklı çocukları alıp eğitim veriyoruz. Kış sezonunda okullardan ücretsiz anlaşmalı şekilde çocuklarımız grup olarak gelip burada eğitim görüyor. Eğitim gören bu çocuklarda aylık eğitim verdiğimiz 300 çocuğun içine dâhildir. Bu durum kış sezonunda böyledir. Yaz sezonunda 3 ay boyunca okullarında kapanmasıyla birlikte yaklaşık 900 çocuğa ücretsiz olarak eğitim veriyoruz. Yaz sezonun bizim için avantajı da var. Yaz aylarında kamplar yok, yurtdışı talepleri yok. Yurtdışı talepleri daha çok kış sezonunda olduğu için yaz sezonunda boş yer kalıyor. Dolayısıyla bizde daha rahat bir şekilde eğitimlerimizi verebiliyoruz.”