Yüzüncü Yıl parkı değişiyor, dönüşüyor?

Erzurum´da Değişimin Yeni Adresi 100. Yıl Parkı oldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Yüzüncü Yıl parkı değişiyor, dönüşüyor?

Sinan AYDIN

Erzurum´da konumu iti bari ile dikkat çeken ve önemli bir alana sahip olan tarihi 100. Yıl parkı da, kentsel dönüşüm çalışmalarından nasibini alıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin başlattığı kentsel dönüşüm projesi kapsamında, 100. Yıl Parkı il genelinde yürütülen kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında değişimin yeni adresi oldu.

İÇERİSİNDE 20 BİN METRE KARE YEŞİL ALAN VAR

Son günlerde hummalı çalışmaların yürütüldüğü 100. Yıl Parkı, proje tamamlandığında Erzurum´un en gözde merkezlerinden biri olacak. 35 bin metre kare alana sahip olan Yüzüncü yıl parkının içerisinde 20 bin metre kare yeşil alan ve 233 yetişkin ağaç ile 4 bin 500 civarında süs bitkisi ziyaretçileriyle buluşacak. Oturma alanları ile büyük ilgi görmesi beklenen parkta, doğal taşlarla alanların oluşturulacağı park içerisinde engellilerde unutulmayacak. Yöre halkının rahatlıkla dolaşıp vakit geçireceği 100. Yıl Parkı içerisinde, Fitness, Basketbol ve Çocuk Oyun Alanı olacak.

?ERZURUM´A ÇOK YAKIYACAK?

Dönüşüm için start verildiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ? 100. Yıl Parkı önceden de Erzurum´un gözde yerlerinden birisiydi. Yeni projenin tamamlanması ile birlikte şehir merkezinde en çok ziyaret edilen bölgelerden biri olacak. Gerek çocuklar, gerek yetişkinler, gerek se engelli vatandaşlarımız bu parkta eğlenceli zaman geçirebilecek? diye konuştular.