Yüzüncü Yılda Hatayla beraberiz

Üniversite Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Münir Kurudirek, “Yüzüncü Yılda Hatayla beraberiz” sloganı ile bu yılki müsabakaları Hatay’da gerçekleştirerek Hatay’a destek olacaklarını açıkladı.

Tarih: 14.10.2023 20:03 Güncelleme: 15.10.2023 11:42
Yüzüncü Yılda Hatayla beraberiz

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Federasyonu olarak sadece il bazında faaliyetler gerçekleştirmediğini dile getiren Üniversite Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Münir Kurudirek, faaliyetlerin genel merkez tarafından her sene herhangi bir ilin ve herhangi bir üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştiğini ifade etti. 

Kurudirek, “Üniversiteler sağlık, kültür ve spor olmak üzere üç alanı, sağlık kültür ve spor daire başkanlığına bırakmış durumdalar. Bu daire başkanlığı üniversitelerdeki hem spor faaliyetlerini hem kültür faaliyetlerini hem de öğrencilere yönelik sağlık hizmetlerini tek elden yürütmektedir. Dolayısıyla planlama yapılırken de hem Teknik Üniversitesi olsun hem Atatürk Üniversitesi olsun yıllık programlarını yaparlar ama bu programları yaparken de üniversite sporları federasyonunun genel programına uygun tarihleri seçerek yaparlar çünkü yarışmaların çakışmaması lazım. Biz üniversite sporları federasyonu olarak bu yıl bu ayın sonun da Hatay’da gerçekleşecek olan Üniversiteler Türkiye kros şampiyonası var. Tarihi henüz netleşmedi ama burada da “yüzüncü yılda Hatay’la beraberiz” mottosuyla hareket edip bu temayı işlemek ve bunun dışında da bazı faaliyetlerimizi Hatay bölgesinde müsait olan illerde düzenleyeceğiz.

Üniversite sporları kapsamında Atatürk üniversitesi ve teknik üniversitesinde kaç sporcu var?

Şimdi orda kesin bir rakam vermem doğru değil çünkü net bilgim yok ama şunu söyleyebilirim mesela takım sporlarında aklınıza hangi branşlar geliyorsa bu branşların tamamında Atatürk üniversitesi ve Erzurum teknik üniversitesi yarışmalara katılıyor. Dolayısıyla sporcusuyla, idarecisiyle ve antrenörleriyle birlikte binin üzerinde sporcunun katıldığını söyleyebiliriz”.