ZAFER PARTİSİNDEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

14 Mayıs 2023 seçimlerinden sonra, yaklaşan belediye seçimleri için çalışmalara başlayan Zafer partisi geçen seçimler bazında kendi parti çalışmalarını değerlendirdi.

Tarih: 03.09.2023 20:04
ZAFER PARTİSİNDEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

www.erzurumgunebakis.com / Sedanur Bingöl 

Yeni olmasına rağmen Erzurum’da büyük bir başarıya imza attığını ifade eden Zafer Partisi İl Başkanı Abdulhamit Uzun,” Zafer Partisi çalışmalarına sadece seçimlere bir ay kala değil, kurulduğundan beri bir muhalif partinin yapması gereken ne varsa yaparak var olan sorunları gündeme getirdik ve çözdük” ifadelerini kullandı. 

Seçim bazında kendi parti çalışmalarını değerlendiren Uzun, “14 Mayıs 2023 Seçimlerinde zafer partisi olarak seçim sonuçlarında 10 bin 571 oy aldığını ifade edebilirim. Seçimlerde önemli olan kitlelerin kanalize edilmesi ve seçmenin ikna edilmesidir. Zafer Partisinin Türkiye geneli birinci politikası Türk Siyasetine giriş sahnesi, sığınmacı ve kaçakların vatanlarına gönderilmesi yönünde bir projeyle çıktı ve bunu Anadolu Kalesi projesiyle yapacağını açıkladı. Bizlerde Erzurum’da siyasete atılırken öncelikle Erzurum’da yaşayan vatandaşlarımızın seçmen olup olmamasına bakılmaksızın neler yapılabileceğine baktık. İl Göç’ten aldığımız rakamlara göre Şehrimizde kayıtlı 10- 12 bin sığınmacı vardı ama Erzurum’da sığınmacılardan yakınma boyutuna gelinmedi çünkü şehirdeki etkileşim oranları çok düşük. Bizler bunu iyi bir şekilde analize ederek şehrimizde herkesin dilinde olan sahipsiz Erzurum kalıbını nasıl yıkabiliriz üzerine düşündük ve şehrimizde vatandaşlarımızın en büyük sıkıntıları nelerdir diye not aldık. Zaten bizim siyasete atılmamızdan sonra vatandaşlar sorunlarını bizlerle paylaşırken bizlerde çözüm odaklı olarak bunları şehrimizde gündeme getirerek bürokrasiyi harekete geçirmeye çalıştık. Bu nokta da parti teşkilatı kurulduktan sonra basın açıklamalarında bulunduk. Zafer Partisi olarak şehrimizde gerek özel sektör gerek kamu kurumlarında yapılan mobbingleri gündeme getirerek insanların dikkatini çektik ve Erzurum’da bir Milletvekilinin yapmış olduğu bir yolsuzluk üzerinden kişi hakkında suç duyurunda bulunduk ve bununla ilgili çalışmalar yürüttük ve bunların yanında Yine deprem çalıştaylarım, kuğulu park çalıştaylarımız olduğunu belirtebilirim. Kısaca Zafer Partisi çalışmalarına sadece seçimlere bir ay kala değil, kurulduğundan beri bir muhalif partinin yapması gereken ne varsa yaparak var olan sorunları gündeme getirdik ve çözdük. Seçim özeline gelecek olursak Zafer Partisi sahada yaptığı çalışmaların karşılığını sandıkta aldı diyebilirim ve şunu iddia ediyorum ki Erzurum için seçim sonuçları analiz edildiğinde de görülebilir ki, Zafer Partisi oyunu Ak Parti seçmeninden almıştır. Erzurum Merkez İlçelerinde oransal olarak en çok oy aldığımız yerlerde ise ilk sırada Palandöken İlçemiz ve ardından Aziziye İlçesidir. Seçimlerde hem maddi anlamda hem de zaman anlamında bir imkânımız olsaydı çok büyük sürprizler yapacaktık ama Allah nasip ederse belediye seçimlerinde değerlendirmeyi düşünüyoruz”. Söylemlerinde bulundu.