ZAM KARARI VATANDAŞA İNANDIRICI GELMEDİ

Erzurum’da yerel marketlerin Ramazan ayında Yerel marketler ürünlere zam yapmama kararı alması vatandaşa inandırıcı gelmedi.

Tarih: 16.03.2024 17:16
ZAM KARARI VATANDAŞA İNANDIRICI GELMEDİ

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Yerel Marketlerin Ramazan ayı boyunca yat sabitleme ve indirim kampanyası başlatmasının pek inandırıcı gelmediğini ifade eden vatandaşlar, marketlerde satılan bazı ürünlerde fiyatların daha pahalı olduğunu söylediler.

Vatandaşlar “Daha önce indirim yapılacağını söylediler ama indirim de yok. Ben şahsen bu zincir markerlerden alışveriş yapmayı terk ettim. Çünkü biz onları daha önceleri ucuz marketler olarak biliyorduk ama maalesef halkı kazıklamaktan başka bir şey yapmadılar. Şu anda gıda fiyatlarına çok fahiş bir fiyat uygulanıyor. Şu anda mahalle bakkalları bile onlardan daha ucuz ürün satıyor. Marketlerdeki fiyatlar çok daha pahalı. Genel olarak sürekli fiyat karşılaştırması yaparak ürünlerimi alıyorum. Üç tane market gezdim durumun ciddiyetini ortaya koydu. Zincir marketler yüzünden mahalle bakkalları öldü, hiç olmazsa onlar veresiye verebiliyorlardı. Zincir marketler ise öyle değil. Olan yine vatandaşa oluyor. Özellikle bu fiyat artışları çok fahiş yapılmaya başlandı. Üretim de çok düşük ama marketlere gelince acayip bir artış yapılıyor.  Daha önceden indirim geleceğini söylemişlerdi ancak halen indirim yok. “ dedi.