ZAMLAR MOBİLYADA HİSSEDİLMEYE BAŞLADI

Bu yaz evlenmeye hazırlananlar bir yandan düğün hazırlığı yaparken diğer yandan evleri için mobilya arayışında.

Tarih: 29.06.2023 15:39 Güncelleme: 29.06.2023 17:01
ZAMLAR MOBİLYADA HİSSEDİLMEYE BAŞLADI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Ev eşyaları içerisinde mobilya fiyatları ise adeta el yakıyor.  Günden güne zamların daha sert geldiği mobilya sektörü, vatandaşın cebini yakıyor. Yeni evlenecek veya eşyalarını değiştirecek olan vatandaşların bizzat yüzleştiği fiyatlar, geçen senelerle kıyaslanamayacak oranda.

Mobilya fiyatlarının cep yaktığını ifade eden Mobilya Satıcısı Enver Gürgen, mobilya fiyatlarının düşmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Gürgen,” Mobilya sektöründe iç pazar daralıyor, maliyetler cep yakıyor. Bu durum sektörümüzü zora sokmakta ve dolayısıyla bu olumsuzluklar maliyetlere ve perakende fiyatlara yansıyor. Gerek üretici gerekse satıcı firmalar döviz kurlarının normalleşmesine rağmen ürünlerine gelen fiyat artışlarını engellenemiyor. Fiyatların artık düşmesi söz konusu olmuyor. Zam olmadan aynı seviyelerinde kalacağını düşünüyoruz. Asgari ücret ve maaşlar yükselirken  mobilya fiyatlarında yükseliş artmazsa birkaç yıl içerisinde fiyatlar normale dönmüş, ucuzlamış olur. Şuanda Koltuk Takımı 41 bin TL, Yatak Odası 48 Bin TL, yemek odası takımı 30 bin TL ve   genç oda takımı 25 bin TL’den satışa sunuyoruz.  Malzeme artışları durmadığı sürece bugün mutfak yaptıracak kesim de yatak odası, yemek odası alacak kesim de yüksek fiyatlardan almak zorunda kalır. Mobilyada fiyat artışının yegane sebebi ham madde ile ilgili. Ham maddeye her ay zam geliyor, bu da fiyat artışlarına sebebiyet veriyor.”