ZAMLARDAN NASİBİNİ AY ÇİÇEĞİ ÇEKİRDEĞİ DE ALDI

Önce ki yıllarda Ay çiçeği ham halindeyken yüzüne bakılmazken son gelen zamların etkisiyle altın değerinde olmasından kaynaklı yanına yaklaşılmıyor.

Tarih: 06.09.2023 19:10 Güncelleme: 07.09.2023 12:12
ZAMLARDAN NASİBİNİ AY ÇİÇEĞİ ÇEKİRDEĞİ DE ALDI

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Ay çekirdeğinin hasat zamanın gelmesinin hiçbir etkisi olmazken ve ay çiçeğinin tane fiyatının 30 TL’den satılmasından dolayı vatandaşlardan tepki gecikmedi. 

Vatandaşlar,”  zamların vurmadığı zamanlarda Ay çiçeğinin tane fiyatını biz 5 TL den alıyorduk. Şimdi tane fiyatı 30 TL olmuş. Yanına yaklaşılmıyor.  Hasat zamanını bekledik az da olsa fiyatlar da düşüş yaşanır diye ama oda olmadı hiçbir etki etmedi. Aksine gün geçtikçe fiyatlar da artış oluyor. Nasıl çıkacağız bu enflasyondan. 6 kişilik aileyiz 6 tane ay çiçeği çekirdeği alsak bugün fiyat 150 TL oluyor. Artık zevkimizden de midemizden de kısmak zorunda kalıyoruz. Eşim asgari ücretle çalışıyor bir sefere mahsus vermek istese o parayı diğer zamlı ürünlerden ve giderlerden yetişemiyor. Ne olacak diye kara kara düşünüyoruz.  Bu zamların önüne hiç kimse geçmiyor. Bir an önce bu duruma el atılmalı yetkililerin denetimi artırmaları gerekiyor. Bazen düşünüyoruz asgari ücret 3 bin TL iken alım gücü yüksekti şimdi asgari ücret 11 bin olduğu halde alım gücü hiç yok. Geçen sene Ay çekirdeğinin tanesini aldığımda 15 TL aldım bugün 30 TL den satılıyor yüz de 300 zam gelmiş durumda."