Zehir soluyoruz! Vatandaş doğalgaza teşvik istiyor

Erzurum´da hava kirliliğinin önüne geçilmesi için görülen çözüm, kentsel dönüşüm ve doğalgaz tüketimini yaygınlaştırmak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Zehir soluyoruz!  Vatandaş doğalgaza teşvik istiyor

Erzurum´da çetin geçen kış mevsimiyle birlikte, hava kirliliği kritik seviyelere kadar çıktı. Gündüz saatlerinde dahi nefes almanın zor olduğu Erzurum´da, hava kirliliğine karşı vatandaş çare beklerken, GÜNEBAKIŞ muhabirinin gerçekleştirdiği araştırmanın sonucunda, hava kirliliğinin önüne geçilmesi noktasında kentsel dönüşümün biran önce tamamlanması ve doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması öne çıktı.

KÖMÜR DEĞİL DOĞALGAZ YARDIMI GELSİN

Belediye ve kaymakamlıklar aracılığıyla yapılan kömür yardımlarının doğalgaz yardımına dönüşmesi, hava kirliliğiyle mücadelede atılacak en önemli adım olarak önümüze çıkarken, kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasıyla vedahi bugün hala kömürle ısınma ihtiyacını karşılayan konutlarında doğalgaza geçmesiyle, hava kirliliğinin Erzurum´da tehdit olmaktan çıkacağı uzmanların konu üzerindeki görüşleri.

DOĞALGAZ´A TEŞVİK

Doğalgazın yaygınlaşması noktasında, Erzurum´a pozitif ayrıcalık yapılması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, ?Erzurum´da Doğalgaz tüketimi, batının 3 misli. Dolayısıyla çok yakıyor, çok ödüyoruz. Devlet bu anlamda destek çıkmalı. Fiyatlara bir düzenleme getirebilir. Mesela Erzurum´la Antalya ayrımı yapılmalı. 90 kuruşsa Antalya´da doğalgazın metreküpü, Erzurum´da 60 kuruş olmalı. Bu düzenleme doğalgaz için ciddi bir teşvik olacaktır.? diye konuştular

DENETLEMELER YAPILIYOR AMA?

Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nde denetimlere ilişkin yapılan açıklamalarda ise, denetimlerin sıklaştırıldığı, gereken cezai işlemlerin yapıldığı belirtiliyor. Ancak kirliliğin sebepleri lastik, kablo gibi kaçak yakılanlar sonucunda oluşmadığı yönünde. Kentsel dönüşüm, yalıtım ve ısınmada doğalgaz kullanımının arttırılmasıyla hava kirliliğinin azalacağını da söylediler.


Muhammed COŞKUN