Zeki, çevik ve ahlaklı...

Novikovas hem duruşu ile hem de futbolu ile Dadaşları mest ediyor...

Tarih: 28.09.2021 19:07
Zeki, çevik ve ahlaklı...

BB Erzurumspor’un Litvanyalı yıldızı Arvydas Novikovas, sezona iyi başlayıp iyi devam eden isimlerden biri olarak takdir topluyor.

Sinan AYDIN

BB Erzurumspor'un başarılı futbolcusu Novikovas, gerek efendiği ve gerekse oynadığı futbolla Dadaşların gönlünde taht kurdu. TFF 1.Ligde zirve mücadelesi veren BB Erzurumspor’un Litvanyalı yıldızı Arvydas Novikovas, sezona iyi başlayıp iyi devam eden isimlerden biri olarak takdir topluyor. Son Adanaspor maçında 1 gol atıp bir de asist yaparak yıldızlaşan Novikovas, gerek efendiliği ve gerekse futbolu ile Dadaşların gönlünde taht kurdu. Bursaspor, Eyüp ve Adanaspor maçlarında attığı gollerle zafere taşıyan ve ligde 3 golü bulunan Litvanyalı oyuncu adeta takımını sırtlıyor.

ERKAN HOCA DA ONU ÇOK TAKDİR EDİYOR

30 yaşındaki tecrübeli isim mütevaziliği ile de teknik heyet ve takım arkadaşlarının takdirini kazandı. Eyüp maçının 89’uncu dakikasında Orhan Ovacıklı yerini Özgür Sert’e bıraktı. Genç oyuncu Özgür oyuna dahil olduktan sonra Arvydas Novikovas’ın yedek kulübesine gelerek yardımcı antrenör Mehmet Şimşek’e, “Hocam kalan dakikalarda sağbek olarak ben oynayayım, çünkü ben daha tecrübeliyim” dediği, öğrenildi. Bunun üzerine Şimşek’in de kendisine tamam demesiyle birlikte kalan dakikalarda Novikovas sağbek oynarken, Özgür Sert sağaçıkta görev yaptı. Teknik Direktör Erkan Sözeri de katıldığı bir TV programında Litvanyalı yıldıza yaklaşımı için teşekkür etmişti. Sözeri, “Novi, ülkesinin milli takımda penaltı kaçırmıştı ama Eyüpspor karşılaşmasında kendisinin penaltı atmasını istedik. Çünkü takımımızın birinci penaltıcısı Novikovas, o da sağ olsun bizi mahcup etmedi. Güvenimizi boşa çıkarmadı. Ayrıca maçın son bölümünde yedek kulübesine gelerek ‘Ben sağbek oynarım’ demesi bizi rahatlattı. Bu anlamda tüm oyuncularımızı galibiyetten ötürü kutluyorum. Ancak Novi’ye ayrı bir parantez açarak kendisine davranışından ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.