Zeytinyağı yağı fiyatları altınla yarışmaya başladı.

Anadolu mutfağının vazgeçilmezi arasında olan zeytinyağı altınla yarışıyor. Bu yıl zeytin verimindeki düşüş olmasından ötürü zeytinyağı fiyatlarında artış olmasına sebep oldu.

Tarih: 13.11.2023 17:34
Zeytinyağı yağı fiyatları altınla yarışmaya başladı.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Zeytinyağı fiyatlarının yükselmesinden ötür satışlarda düşüklük yaşandığını ifade eden esnaf Sabri Ateş,  5 litrelik zeytinyağı fiyatının bin 500 ile 2 bin TL arasında satışa sunulduğunu söyledi.

Ateş,”  Ben yıllardır zeytin satışı yapıyorum. Zeytinyağı satışlarında yaşadığımız durgunluk geçen yıllara göre bu yıl çok daha fazla olduğunu ifade edebilirimŞuanda 5 litrelik zeytinyağının kilosu bin 500 ile 2 bin TL fiyatları arasında satışa sunuyoruz. Bu dönem yavaş yavaş zeytinyağında satışlar durmaya başladı. Şu an satışlarımız çok ağır gidiyor önümüzdeki haftalarda satışlarımız artacağına inanıyorum başlayacaktır. Gelen vatandaşlar genellikle zeytinyağı fiyatlarından çok şikâyetçi oluyor, fiyatları çok pahalı buluyor. Geçen seneye göre zeytin fiyatları 3 kat arttı. Ümidimiz zeytinyağı fiyatlarının düşmesinden yanadır.”