ZİKİRMATİKLER YOK SATIYOR

Ramazan ayında teknolojik ibadet ürünlerini adeta yok sattırıyor.

Tarih: 17.03.2024 00:17 Güncelleme: 17.03.2024 01:45
ZİKİRMATİKLER YOK SATIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Zikirmatik, kıble gösteren pusula ve elektronik tespih gibi yeni teknolojilerle donatılan ibadet ürünleri pazarı hızla büyüyor. Kelime-i Tevhidi yüzlerce kez tekrarlamak gibi ’tespih’ hacmini aşan durumlarda zikirmatik kullanılıyor. 

Ramazan ayında elektronik tespih, zikirmatik ve kıble pusulası gibi ürünlerde yeni teknolojilerin uygulanmasıyla rekabetin giderek artıyor arttığını pazarın parasal büyüklüğünün de hızla yükseldiğini ifade eden Kültür Eğitim Elektronik Satış Sorumlusu Cemal Demircioğlu,  son dönemlerde satışları artan Zikirmatik’lerin ise, yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi.

Demircioğlu,” Ramazanın gelmesiyle birlikte zikirmatik satışlarında artış yaşanıyor. Örneğin, yüzlerce kere Kelime-i Tevhid söylemek için zikirmatik kullanılıyor. Ve böylece sayı doğru olarak tamamlanmış oluyor. Aynı yöntemle onlarca okunması gereken dualarda da zikirmatik kullanılarak hedeflenen rakam doğru şekilde tamamlanmış oluyor. Tıpkı saat kordonu gibi parçaları bulunan zikirmatikler, yüzük gibi parmağa takılabiliyor. Üç Aylar ve Ramazan ayı dolayısıyla Zikirmatik’lerin ilgi çok büyük. Normal zamanların dışında yüzde 300 daha fazla satış yapıyoruz. Bu ürünlerin satışları dönemsel olarak değişiyor. Ramazan ayında ve hac dönemlerinde ibadet seti olarak satıyoruz. Tüketiciler tarafından büyük ilgi görüyor. Çünkü ibadet sırasında okunması gereken yüzlerce dua zikirmatik ile doğru olarak tamamlanabiliyor. Namaz kılanların kıbleyi bulabilmesi için de kıble pusulası çok kullanışlı oluyor. Önümüzde hac sezonu var, Ramazan ayında yakaladığımız bu piyasa canlılığı, hac sezonunda da sürecek. Çünkü ibadet ürünlerinin Pazar payı çok hızlı büyüme gösteriyor.”