Ziraat Fakültesi’nden 100. Yıl Tenis Turnuvası

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Kapsamında masa tenisi turnuvası düzenledi.

Tarih: 26.10.2023 17:18
Ziraat Fakültesi’nden 100. Yıl Tenis Turnuvası

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı sebebiyle tenis turnuvası gerçekleştirdi. Turnuvaya, 35 öğrenci ve 9 öğretim görevlisi olmak üzere toplamda 44 kişi turnuvaya katıldı. Açılışa katılan Ziraat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Önder Çalmaşur, turnuvanın Türkiye Cumhuriyeti’nin100. Yılı sebebiyle gerçekleştirildiğini, yapılan turnuva ile öğrencisi, öğretim görevlileriyle, idarecilerle hep birlikte aynı masa etrafında birlikte mücadelede bulunulduğunu söyledi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Önder Çalmaşur

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle fakültemizde düzenlemiş olduğumuz masa tenisi turnuvasına hoş geldiniz. Bu bir etkinlik. Burada yapmak istediğimiz şey, cumhuriyetin kazanımlarını birlikte yaşamak, paylaşmak, anmak ve siz gençlere bazı duyguları iletebilmek. Şimdi şuraya baktığımız zaman cumhuriyetin ne olduğu anlaşılıyor. Hocası ile öğrencisi ile, idarecileriyle, hep beraber aynı masa etrafında birlikte karşılıklı mücadele edebiliyoruz. Bu büyük bir kazanımdır. Tabii bunları çeşitlendirebiliriz. Bugün sabah “Bilge Kağan’dan Atatürk’e Türk Edebiyatı Kurultayı” vardı. Kurultaya katıldık, çok güzel düşünceler duygular dile getirildi. Duygularımız okşandı. Dolayısıyla bu münasebetle bu turnuva sebebiyle bazı şeyleri unutmamayı, hatırlamayı inşallah başarmış olacağız. Öğrencilerden ve öğretim görevlilerinden oluşan 44 yarışmacı bulunuyor. Bugün turnuvamız bitmeyebilir. Yarın öğleye doğru turnuvayı tamamlamış oluruz. Turnuvada 1. Ve 2. Olan sporcularımıza birer kupa ve katılım belgesi sunacağız. Centilmence bir müsabaka olmasını diliyorum.”