Zoraki Ramazan Davulcuları!

Eğitimsiz davulcular Erzurum sokaklarında pikap üzerinde ?dam duma dam dum´ sesleri eşliğinde vatandaşları sahura kaldırıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Zoraki Ramazan Davulcuları!

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan davulcusu uygulamasının devam ettirilip ettirilmeyeceğine dair kararı, merkez ilçe belediyelerine bıraktı. İlçe belediyeleri de son anda alınan bu karar sonrası, gelen davulcuyu geri çevirmedi.

Sinan AYDIN

Erzurum´da bu yıl Ramazan davulcuları, hiçbir denetim ve eğitime tabi tutulmadı. Büyükşehir Belediyesi, Ramazan davulcusu uygulamasının devam edip etmemesi konusunda  kararı merkez ilçe belediyelerine bıraktı. Aziziye, Palandöken ve Yakutiye belediyeleri ise, Ramazan´ın başlamasına çok kısa bir süre kala alınan bu karar sonrası Ramazan davulcularını eğitime tabi tutmadan göreve başlattılar. Sadece güvenlik soruşturması yapılabilen davulcular, şimdilerde sokaklarda gelişi güzel davul çalarak halkı sahura uyandırıyor.

PİKAP ÜSTÜNDE ?DAM DUMA DAM DUM´

Erzurum nüfusunun yarısını oluşturan 3 merkez ilçede, şimdilerde sokaklar ?zoraki ramazan davulcuları´ ile sahura merhaba diyor. Hiçbir eğitime tabi tutulmadan göreve başlatılan Ramazan davulcularının bir kısmı, çıkardıkları sesle sahura uyanan vatandaşların tepkisini çekiyor. Eskiden Ramazan davulcuları çeşitli maniler eşliğinde davul çalarak vatandaşları sahura uyandırdı. Şimdilerde ise Ramazan davulcuları pikap üzerinde dolaşarak ve davul çaldıklarını zannederek vatandaşları uyandırıyor. 3 merkez ilçede 30´a yakın davulcu, Ramazan davulculuğu yapıyor.

VATANDAŞLARA PARA UYARISI

BU arada yetkililer, Ramazan´ın başlamasında kısa bir süre sonra para toplamaya başlayan Ramazan davulcularına itibar edilmemesini istiyorlar. Belediye yetkilileri, belediyelerin görev kartı verdiği Ramazan davulcularının haricinde kişilere, kapılarına geldiklerinde para vermemeleri uyarısında bulunarak, ?? Bu konuda her Ramazan şikayet alıyoruz. Bazı Ramazan davulcuları Ramazan boyunca 3 kez kapıları dolaşarak para topluyor, bazı davulcular ise görevli olduğu mahallenin dışında diğer mahallelere de giderek o mahallenin davulcusuymuş gibi para topluyor. Vatandaşlarımız kandırıldıklarını anladıkları anda bize şikayette bulunsunlar´´ dedi.