Nizamettin KORUCU


Eğitim Üzerine Düşünceler

Eğitim Üzerine Düşünceler


Bütün devlet okulları aynı seviye ve aynı kalitede eğitim ve öğretim imkanlarına kavuşturulmalı. Öyle ki; Anadolu 'nun en ücra köyündeki İlk okulla,  İstanbul'un en lüks semtindeki okul eşit derecede, kalitede olmalı.

Bütün özel okullar devletlestirilmeli. Özel okullarda ki bütün personel devletin kadrolu öğretmeni yapılmalı. Bunları yaparken özel okul sahipleri mağdur edilmemeli, yatırımlarının karşılığı ödenmelidir.

Bütün öğretmenler eşit ve kadrolu edilmelidir. Ücretli öğretmenlik kaldırılmalı, ücretli öğretmenlerin tamamı kadrolu öğretmen statüsüne alınmalı.

Maddi imkânı olmayan ailelerin öğrencilerinin servis ücretleri devlet tarafından karşılanmalı.

İlköğretimden başlayarak öğrenciler kabiliyetleri ve ideallerine uygun şekilde öğrenim hayatlarını sürdürmeli ve tamamlamalı.
Kendi yetenek ve arzuları ile lise, on lisans ve lisans bölümlerinden mezun olan öğrenciler mutlaka mezun oldukları branşlarda kendi istekleri doğrultusunda istihdam edilmeli. Böylece öğrenciler mezun olduklarında kendi alanlarında çalışacaklarını bilirler. Bu durum öğrenciye daha öğrenim hayatında iken bölümünde uzmanlaşma hevesi ve gayreti verecektir.

İlköğretim öğrencilerinin çocukluklarını yaşamaları, yaşıtlarıyla oyun oynamaları, aileleri ile vakit geçirmeleri için haftada iki gün tam gün tatil yapmaları sağlanmalıdır. Bu iki günlük tatil içinde öğrenciye ödev dahi verilmemelidir.

İlköğretimden başlayarak eğitim müfredatına tarım ve uygulama dersleri yeniden alınmalıdır.

Öğretmenler arasında sık sık proje yarışmaları tertip edilmeli, uygulanabilir projeler hayata geçirilmeli, projesi değerlendirilen öğretmenler maddi ve manevi taltif edilmelidir.

Bütün illerde eğitim şurası kurulmalı, öğretmen ve öğrencilerinde bu şurada temsili sağlanmalıdır.

Öğrencilik okulda, ailede ve dışarda bir bütün halinde sürdürülmelidir.