Orhan DURMUŞ


KİRLİ SUDA YÜZ YIKANMAZ!

.


Yaptığı her açıklama ve ifşalar ile Sedat PEKER gündemin birinci sırasına yerleşmesine sebep oluyor. Bizlerde hayretle bakakalıyoruz.

 

Hayret ettiğimiz şey nedir tam olarak?

 

Yaptığı açıklamaların fazla ideali olması mı?

 

Yoksa söylediklerinin fazlaca doğru ve inandırıcı olması mı?

 

Bende yaptığı açıklamaları yakından takip ediyor ve kendi akıl süzgecimden geçirmeye çalışıyorum. Hayret ettiğim anlarda oluyor, şaşırdığım anlarda, anlam veremediğim anlarda…

 

Yaptığı açıklamalardan yola çıkarak bir çıkarım yapmanızı bekliyor değilim ama içten içe şunu çok iyi biliyorum. Anlatılanlar söylenenler bilinmeyen çok gizemli bilgiler değildi, yani anlatılanların dış çerçevesi herkesin malumu, ancak detay kısmında bu zincirleme sistem ve detayları ise kendi aralarındaki mesele…

 

Sedat Peker yaptığı açıklamalarda her defasında söylediklerinin ispatlanabilir olduğu ve araştırılmasının istediği aşikâr… şimdi devlet bu konunda gerekli soruşturmaları yapması gerekir.

 

Gelelim dışarıdan sadece bu konuyu izleyenlere…

 

Millet olarak suç başkasına mantığı ile bunca anlatılan yalan dolan, yolsuzluk, usulsüz işlerde kişisel olarak bizim durumumuz nedir?

 

Hemen hemen her yazımda insan algısından bahsederim. Fuhuş, uyuşturucu, kumar v.b. bütün usulsüz işlerde eğer yapan kişinin statüsü, konumu önemli ise herkes bu duruma ayıplar ama kişi asla kendi ayıbını asla görmez.

 

Kadınlarımıza kızlarımıza yapılan tacizlerde tepki gösteren bizler en sinirli anımızda küfürlerle yine kadının bedeni üzerinden hakaretler ediyoruz.

 

Ne derseniz deyin su çok bulanık.

 

Bulanık suda yüz temizlenmez bizim yaptığımız kirli suda yüz temizlemek önce suyu temizlemek gerekir…