Orhan DURMUŞ


KURBANLIK TOSUN GELDİ

.


2016 yılının ağustos ayında Mehmet Aydın tarafından kurulan Çiftlik bank “oyun”u Türkiye de binlerce kullanıcı sayısına ulaşarak yaklaşık 80 bin vatandaşımızdan yaklaşık 1 Milyar 150 Milyon TL para toplanarak mağdur edilmişti. Şimdi bu saadet zincirini kuran tosuncuk KURBAN olmak için Türk adaletine teslim oldu.

5 yıldır yurtdışında olan ve dolandırdığı paralar ile lüks içinde yaşayan tosuncuk, neden şimdi teslim olma gereği duydu?

İnternette paylaşılan videosunda başkası tarafından hazırlanmış bir metni okuyarak Türk adaletine güvendiğini kendisinin de dolandırıldığını ima ederek teslim olacağını duyurdu?

Peki ama neden?

Gerçekten pişman mı oldu yoksa altında başka nedenler mi yatıyor?

Gelin Tosuncuk Mehmet Aydın’ın yayınlanan videosundaki önemli noktalara dikkat çekelim;

“Ben Mehmet Aydın, bilindiği gibi Çiftlik Bank kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken hedefim platformumuzu kullanan kişilerin hem oyun oynamaları hem de şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan faydalanmaları ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı. Hiçbir zaman kimseyi zarara uğratmak veya dolandırmak şeklinde düşüncem ve girişimim olmadı. Kurmuş olduğumuz oyun platformunu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Bizde sizden aldığımız güç ile Türkiye’nin 81 ilinde bayilikler et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık. Ancak gelinen son süreçte şirketin çok büyümesi etrafımdaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden SİZLER GİBİ BENDE MAĞDUR OLDUM. Mağduriyetleri gidermek adına yurtdışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım. Ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim. Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür iradem ile Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği karara gerçeği bulacağımıza hiç şüphem yoktur.”

Şimdi kamuoyuna verdiği bu ifadeyi yorumlayalım.

“Ben Mehmet Aydın, bilindiği gibi Çiftlik Bank’ın kurucusu ve mucidiyim.”

Cümlesinde bence, benden başka bir sorumlu yoktur, diyerek arkasında varsa kişi ya da kişileri koruyor veya aklıyor. İfadesinin devam eden cümlesinde kötü niyeti olmadığını ifade ederek devam ediyor ancak dikkatinizi çekmek istediğim;

“Kurmuş olduğumuz oyun platformunu sizler tarafından sevildi ve benimsendi. Bizde sizden aldığımız güç…..” cümlesinde sizlerde ortak oldunuz bana destek verdiniz, inandınız, güç verdiniz diyerek sanki suça ortak arıyor. Birlikte bir yatırım yaptık ve battık der gibi!

Devam edelim;

“Ancak gelinen son süreçte şirketin çok büyümesi etrafımdaki kötü niyetli insanların haksız kazançlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını şirketin büyüklüğü nedeniyle geç fark ettiğimden SİZLER GİBİ BENDE MAĞDUR OLDUM.” Bu kısımda ise aslında bu mağduriyeti yaşatan kişilerin BAŞKALARI olduğunu itiraf ederek kendisinin de dolandırılan mağdurlar gibi dolandırıldığını ifade ediyor.

 Bu mucit kardeşimiz kusursuz olarak kurduğu tezgâhın dolandırılmasına, kandırılmasına zekasının yetmediğini ifade ediyor!

Devam edelim;

“Mağduriyetleri gidermek adına yurtdışında bulunduğum süre boyunca elimden geleni yaptım. Ancak hakkımda açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle bir netice elde edemedim.” Artık açıklamasının son kısımlarında aklımızla dalga geçer gibi sebep olduğu mağduriyeti gidermeye çalışmış ama hakkında açılan soruşturma, kovuşturma ve yakalama kararları nedeniyle netice elde edememiş!

O zaman Türk Adaletine güvenmiyormuş galiba…

Açıklamasının son kısmında ise yine “Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür iradem ile Türk yargısına teslim olacağım.” Suçsuz ve günahsız olduğunu ifade ederek sonlandırıyor.

Yayınlanan videoda başkası tarafından hazırlanan bir yazılı metni okuduğu anlaşılıyor. Elindeki metini düzgün okumaktan aciz olan birisi bu sistemi kuracak bir zekaya sahip olduğuna inanmıyorum. Kendisinin de ifade ettiği gibi bu işin içinde mağduriyete sebep olan başkalarının da olduğu çok aşikâr.

Geçen 5 yılın ardından merak edilen ve kafama takılan bazı sorular var.

  • Neden 5 yıl bekledin?
  • Dolandırdığın paralar nerede?
  • Bu paradan başkaları pay aldı mı?
  • Bu teslim olma girişimi iç ettiğin paraları aklama yöntemi mi?

Kurban Bayramı yaklaşırken Tosuncuğun teslim olması bir tesadüf olmamalı ve bu süreçten sonra başka mağduriyetler yaşanmaması milletimizi uyanık olmaya davet ediyorum. Onun dışında bu olayla ilgili düşüncem TOSUNCUĞUN KURBAN OLDUĞUDUR.