Orhan DURMUŞ


MUTLULUK


Bütün isteklerin ve arzuların gerçeklemesi sonucu açığa çıkan duygu?

Demek ki sürekli bir mutluluk söz konusu değil. Mutlu olmak için mücadele eden, çalışan milyarlarca insan?

İnsanların arzu ettikleri mutluluk şekli ne biliyor musunuz? Her dediklerinin olduğu her isteklerine anında erişebildikleri bir dünya arzu ediyoruz. Bu yüzden sürekli asık suratla dolaşıyoruz. Mutlu olmanın yollarını anlatacak değilim herkes buna kendince bir cevabı vardır. Ancak kabul edelim toplum olarak asık suratlıyız. Kimisi mutluluğu maddiyatla ölçer kimisi huzurla ama anladığım şu ki; mutlak mutluluğun bu dünyada olmadığı?

Düşünüyorum da bu yaşıma kadar birçok kez ? şu işim hallolsun daha bir şey istemiyorum. ? demiştim o işim olduktan sonra bile istemeye devam ettim. Bıkmadan usanmadan yeni şeyler kendimce yeni sözler vererek isteklerim arttı da arttı. Demek ki doyumsuz olan bizler neye sahip olursak olalım hep bir fazlasını istemekte kararlıyız. Bu yoldan da bizi hiçbir düşünce alıkoyamayacak. Yine sadece anlamak istediğimiz cümleleri duyacak ondan gayrısına kulaklarımız tıkalı yaşayacağız. Mutluluğun resmini çiz deseler aklıma bir tatlı gülümsemeden fazlası aklıma gelmiyor. Hayır hayır olamaz mutluluk bir gülümseme olamaz yetmez? daha fazlası kahkaha atmalı insan mutluluktan cinayet işlemeli! (asla) insan mutlu iken mutlu etmeli mutluluğunu bir başkası ile paylaşmalı fakat paylaşmaktan kastım kişi kendini mutlu eden durumu paylaşmasından bahsetmiyorum. Mutluyken başkasının da mutlu olması için sebepler oluşturmalısın onunda mutlu olması için çalışmasından bahsediyorum.

Senin için de mutluluk birini mutlu edebilmekten geçiyorsa çoğaltın mutluluklarınızı sevin sevdirin. Maalesef yok öyle bir mutluluk, bizi mutlu eden, hep bir fazlası bir fazlası daha?

Sevdiğiniz şeyleri yapın hep, başkasının ne dediğini önemseyin hep vicdanınıza söz verin ama tutmayın anlık mutluluklar doyurmasın sizi hep daha fazlasını isteyin. Para kazanın ama çuval dolusu, tatile çıkın en pahalısından AVM ?lerde gezin çılgınlar gibi harcayın alın alamadığınız mutlulukları toplayın yerlerde kırıntıları kalmış parçalarını mutluluğun. Çok uzaklarda kalmadan yetişin ardından kaçırmayın hiçbir fırsatı kampanyayı, tavşan kaç tilki tut misali harcayın ömrünüzü. Asla doymayın hep bir şeye aç kalsın karnınız daha fazlasını yemek için, yemek yiyin, ömür yiyin, hak yiyin!

Ben doydum.

Mutlu haftalar?