Abdurrahman ZEYNAL


Prof. Dr. Fazlı Polat'tan Dursun Şen'e

Değerli dostlar doğduk günü gelince öleceğiz. Geride bıraktığımız önemli. Hani "baki kalan kubbede hoş bir sada" bırakmak deyimi var ya işte onun gibi. Bunu neden dedim. Son bir hata içinde Erzurum iki evladını kaybetti.


 

Prof Dr. Fazlı Polat

Gerçek bir bilim insanıydı. Gerçekten bildiği doğruları söyleyen, savunan bilim adamıydı. Gençliğinden itibaren ülkenin hayrına olacak fikirleri eğip bükmeden bir ilahiyatçı kimliğiyle vermeye gayret etti. Gerek sivil toplum kuruluşlarında gerek İlahiyat Fakültesi'ndeki kürsüsünde hep doğruları savunmaya gayret etti. Din sosyolojisine hakim olması onun güzel bir özelliğiydi. Arkadaşları, öğrencileri hep onu sevdi. Ancak her fani gibi o da bu dünyadan göç etti ötelere gitti. Sevenlerinin omuzlarında Abdurrahman Gazi Mezarlığına defnedilirken de dostları yalnız bırakmadı. Ruhu şad makamı Cennet olsun Rahat uyu güzel dost, güzel insan....

Dursun Şen Başkanıma

Bugün sabah bilgisayarımı açıp ölüm haberlerini veren feysbook sayfamda yüreğim acı bir haberle sızladı. Yıllar öncesinden tanıştığımız, DOĞU TV ekranlarından haftada bir Erzurum gündemini değerlendirdiğimiz, siyasetçi kimliğiyle öne çıkan Eski Horasan Belediye Başkanı Dursun Şen'in Kalp krizi sonucu ölmesi beni derinden müteessir etti. Dursun Şen Horasandan ziyade Erzurumun sevilen renkli bir kişisiydi. Nüktedanlığı, pratik zekası pek çok konuya getirdiği yorum hakikaten güzeldi. Özellikle yazları Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Eski Milli Eğitim Müdürümüz Fevzi Budak ve diğer arkadaşlarıyla yaptıkları sohbetler dinlenmeye değerdi. Evet Dursun Bey Muhafazakar bir ailede yetişmişti. Ancak o dünya ölçeğine bakarak fikirler üreten birisiydi. Bu onu toplumda kendi şahsına mahsus yere oturttu. Fikirlerini hiç çekinmeden söyleyebilme kabiliyeti vardı. Evet Dursun beyde ötelere yelken açtı. O da Yahya Kemalin "Sessiz Gemi" şiirindeki gibi akıp gitti. Ruhu şad olsun. Makamı Cennet olsun.

Seni de çok özleyeceğim Dursun Başkanım...

Ve Ruşen Yıldırım

Erzurum'a her gelenin mutlak uğrak yeri ve leziz yemeklerini tattığım nezih mekân tarihi Güzelyurt Restorant'ın sahibi, herkese sevgi ve saygı ile yaklaşan ve hemen her Erzurumlu'nun çok çok sevdiği güler yüzlü ve güzel insan Ruşen'i de genç yaşında kaybettik.