Orhan DURMUŞ


SEÇİME DOĞRU ANALİZ.


Ülkemiz erken seçime hazırlanıyor?

 Devlet Bahçeli´nin erken seçim çağrısı AK Parti de karşılık bulması ile ülkemizi erken seçim heyecanı sarmış durumda. 

Erken seçimin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olması siyasi partilerde çalışmaları hızlandırdı. Seçim çalışmalarının çok kısa sürede gerçekleşecek olmaları bütün siyasi partilerin işini biraz zorlaştıracak gibi görünüyor. Kısa sürede en doğru kararları alarak adaylarını belirleyip tanıtmaları vatandaşlara vaatlerini, propagandalarını yapmak zorundalar. Vatandaşlarımızda bu aşamada yapılan tanıtımlara karşılık en doğru kararı vermek ve ülkemizin kaderini belirleyicisi olacaklardır.

 Yaklaşık 15 içersin de yaşadıklarımızı Kısaca hatırlayalım!

AK Parti, 3 Kasım 2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ilk olarak katıldığı genel seçimlerde yüzde 34,28 oy oranıyla tek başına iktidara gelmişti. Bu seçimde beş yıl sonra 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerin de yüzde 46,58 oy oranıyla ikinci kez tek başına iktidara gelmişti. 12 Haziran 2011´de halk bu kez 24. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Bu seçim ayrıca 34 yıldan sonra Türkiye´nin "erken" yapılmayan ilk genel seçimi olarak kayıtlara geçti. AK Parti bu seçimde de yüzde 49,83 oy oranıyla yine tek başına iktidara gelmiş oldu. 2002 ? 2015 sürecinde ülkemiz tek partili yönetilmeye halkımız tarafında da desteklenmesi ile AK Partinin seçim sonuçlarında başarılı olmasını sağlamıştır. Ülkemizin içinde yaşayan, fark edilmeden kan emici oluşumlar bu süreçte ülkemizin başına bela olmaya başladılar.

Bundan tam 40 yıl önce oluşmaya başlamış FETÖ yapılanması, ülkemizde inanç istismarı yaparak vatandaşın sempatisini kazandı zamanla devletimizin önemli kademelerine geldiler. Kimliklerini gizleyerek yaşadılar ve uzun yıllar boyunca hain emellerini gerçekleştirmek için sinsice çalıştılar. Devlet içinde kadrolaşmaya başladılar. Dış mihraklarla iş birliği içinde olan bu oluşumun vatandaşa sempatik görünen algı operasyonları ile yanlış düşüncelere sevk ettiler. 17 ? 25 Aralık 2013 tarihinde güvenlik güçlerimizin, istihbarat görevlilerinin çalışmaları ile hain planları fark edilmeye başlayınca yine bu tarihte var güçleri ile planlarını uygulamaya başlayan bu örgüt ülke gündemini sarsmak gündem oluşturmak açısından yine algı operasyonu yapmaya, yanıltmaya devam ettiler. Aslında yaptıkları bu operasyonlar devlet içerisinde ne kadar güçlendiklerinin kanıtı niteliğindeydi. Bu süreci bir krize mahal vermeden yürütmek zorunda olan iktidar çok zor dönemler yaşadı. Sonrasında 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulundular ama artık sert kayaya çarpmışlardı. Türk halkı bu hain girişime engel oldu ve bir kez daha dünya Türklere hain, sinsi çabaların boşa olduğunu anlamış oldular. Ülkemizin kaderini etkileyecek olan olay sonrasında siyasi partilerde tek vücut olarak bu girişime tepkilerini sert bir şekilde göstermişlerdi. Bu aşamada Devlet Bahçeli hükümete tam destek vermiş hain işbirlikçilere güzel bir ders vermiş ancak eleştirilerinde hedefinde yer almıştı. Bütün eleştirilere rağmen duruşunu değiştirmeden ülkenin bekası için birlik olmanın önemine vurgu yapmış çoğu devlet adamına örnek olmuştu. Erken seçim çağrısı yaparak yine beklenmedik bir anda siyasi partileri çalışmaya, düşünmeye ve belki düşünülen başka sinsi planları bozmaya yönelik bir hamle olmuştur vesselam?  

Şimdi ülkemiz için çalışacak, milletimizin ve devletimizin iç ve dış menfaatlerini düşünen bunun için canıyla çalışacak bütün siyasi partilere bu seçim sürecinde başarılar diliyorum. Demokratik, adil, bir seçim olmasını ve vatandaşlarımızın da seçimi önemsemelerini oy kullanmanın vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatmak istiyorum.