ETÜ’de El Sanatları Sergilendi

ETÜ’de El Sanatları Sergilendi

Tarih: 26.05.2024 10:20 Güncelleme: 26.05.2024 10:26
ETÜ’de El Sanatları Sergilendi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) bünyesinde açılan Kazaziye Sanatı ve Takı Tasarım Kursunda hazırlanan eserler sergilendi. 
Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarına ilgiyi artırmak ve Kazaziye Sanatının kültürel sürekliliğini sağlamak amacıyla açılan kursa öğrenciler ve ETÜ personeli yoğun ilgi gösterdi. Kursta hazırlanan ürünler Merkezi Kütüphanede sergilenerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 
Kazaziye Kursunun Erzurum’da bir ilk teşkil ettiğini belirten SKS Şube Müdürü Firdevs Nazan Soysal: “Kazaziye Sanatı, M.Ö 2800 yıllara kadar Anadolu’da hüküm süren Lidyalı’ların bu toprakların insanlarına bıraktığı kültürel bir mirastır. Tamamen el emeği ile yapılan Kazaziye Sanatı Osmanlı döneminde padişahların kaftan süslemelerinde ve takı olarak kullanılıyordu. Kanunu Sultan Süleyman’da Kazaziye Sanatını bilen ve işleyen Osmanlı padişahlarından biriydi. Günümüzde Kazaziye Sanatı eğitimi yalnızca Trabzon’da bulunuyor. Bizler de şehrimizde bu kültürü yaşatmak istedik. Bu süreçte kursiyerlerimiz eğitimcimiz Yasemin Şen eşliğinde birbirinden güzel ürünler ortaya çıkardı” ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı