Kapya biberler takip ediliyor

Kapya biberler takip ediliyor

Tarih: 13.06.2024 11:50
Kapya biberler takip ediliyor

Son yıllarda Erzincan genelinde üretimi giderek yaygınlaşan kapya, üreticiler tarafından benimsendi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ülke genelinde uyguladığı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında Erzincan’da 2 yıldır sebze üreticilerine hibeli olarak kapya biber fidesi temin ediliyor. 2024 yılı için bölgeye Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 417 bin adet kapya biber fidesi temin edilmişti.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri Erzincan Merkez ve Üzümlü ilçesine bağlı köylerde toprakla buluşturulan fideleri yakından takip ediyor. Teknik ekipler, kapya biber çeşidinin ekildiği alanlarda fidelerin gelişimlerini takip ederek, hastalık ve zararlı kontrolü yapıyor. Geçtiğimiz yıl Erzincan’da kapya biber yetiştiriciliği bölge halkı tarafında yoğun ilgi görmüştü. Üreticilerin ürünlerini sağlıklı bir şekilde yetiştirerek Pazar sorunu yaşamadan satmasının ardından bölgede kapya biber yetiştiriciliği açık alanlarda artarak devam ediyor.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri sahadaki kontrollerini sürdürürken alanda herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti. Projeye dahil olan çiftçilerle birebir temas kuran ekipler, çiftçilere teknik bilgi aktarımını sürdürüyor.
Üreticilerin ürünlerini sağlıklı bir şekilde yetiştirerek pazar sorunu yaşamadan satmasının ardından bölgede kapya biber yetiştiriciliği açık alanlarda artarak devam ediyor. Bölgenin sebze ve meyve deposu olma yolunda ilerleyen Erzincan’da teknik ekipler de sürekli çiftçilere yardımcı oluyor.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı