Sinop’ta minik eller geleceğe nefes oldu

Sinop’ta minik eller geleceğe nefes oldu

Tarih: 14.03.2026 15:34 Güncelleme: 14.03.2026 15:34
Sinop’ta minik eller geleceğe nefes oldu

Sinop’ta Orman Haftası etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencileriyle bir araya gelen Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, çocuklara orman sevgisini aşılayarak fidanları toprakla buluşturdu.

Sinop Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Haftası farkındalık çalışmalarına Korucuk ve İstiklal ilkokullarında start verdi. Orman İşletme Müdürlüğü’nün teknik personeli tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, ormanların önemi minik öğrencilere anlatıldı. Etkinliklerde uzman personel tarafından çocuklara ormanların doğa ve insan yaşamı için taşıdığı hayati önem, yangınlara karşı alınması gereken önlemler ve ağaç türleri hakkında bilgiler verildi. "Minik Orman Koruyucuları" olarak adlandırılan öğrenciler, merak ettikleri soruları uzmanlara sorma fırsatı buldu.

Eğitimin ardından okul bahçelerinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde, öğrenciler kendi elleriyle fidanları toprakla buluşturdu. "Geleceğe Nefes" mottosuyla gerçekleştirilen bu anlamlı faaliyette, dikilen her fidanın bakımı da yine çocuklara emanet edildi.

Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı