Ekmeğinize başka eller değmesin

Yetkililer tarfından yapılan açıklamada, ekmeğin dokunulmadan alınması, poşettenmiş şekilde ekmek satan market ve fırınlardan ekmek alınması tavsiyelerinde bulunuldu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ekmeğinize başka eller değmesin

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Bir vatandaşın marketten ve fırından ekmek alırken eldivensiz alması,bunun yanında  ekmek seçerek bütün ekmeklere dokunması, rahatsız edici. Bugünlerde gündem olan koronavirüs yüzünden ise, daha tedirgin edici bir durum ortaya çıkarıyor. Gazetemizi de arayan çok sayıda vatandaş, ?? Ekmek en temiz nimettir. Hijyen kurallarına uyulmadığı sürece rafa konulmasından satışa kadar masumiyetini yitirip, hastalıklara davetiye çıkmış oluyor. Özellikle de bu süreçte fırınlar başta olmak üzere gıda denetimlerinin arttırılmasını vatandaş olarak talep ediyoruz. Para teması sonrası eldivensiz ekmek satışı tehdittir " görüşünde birleştiler.

 /resimler/2020-4/14/1533195433883.jpg

?EKMEĞİME DOKUNMA´

 

Konu ile ilgili de Erzurum İl arım ve Orman Müdürlüğü, ?Ekmeğime dokunma´ başlığı ile broşür hazırladı. Müdürlük yaptığı uyarıcı açıklamada ise, ??Ekmeği sadece görevli personelden alarak hem kendi sağlığını hemde senden sonraki müşterinin sağlığını koru. Unutma hiç bir virüs alınacak tedbirlerden güçlü değildir´´ dedi. Bu arada Erzurum Tarım ve Orman il Müdür Yardımcısı Erhan Çiftgül, TRT Erzurum Radyosu´na Koronavirüs nedeniyle tedbiren telefon ile katılım sağlayarak; Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı, Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak hizmetlerinin aksamaması ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, çiftçi ve üreticilerin süreçten etkilenmemesi, vatandaşların gıdaya ulaşması noktasında alınan önlemler, gıda arzı ve güvenliği, fiyat hareketlenmelerinin takibi ve tarımsal faaliyetlerinin süreçten etkilenmeden sürdürülebilmesi için alınan tedbirleri aktardı.Yetkililer tarfından yapılan açıklamada, ekmeğin dokunulmadan alınması, poşettenmişi şekilde ekmek satan market ve fırınlardan ekmek alınması yavsiyvlerinde bulunuldu.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı